SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Åhus IF - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 augusti, 14:00
Plats:Åhus IP A-plan
Serie:Div 1 Södra Götaland, dam 2020
Samling:13:00
Eskilsminne krossade Åhus
2020-08-15 17:17
När krutröken hade lagt sig efter matchen mellan Åhus IF och Eskilsminne IF stod det 0-10 (0-6) på resultattavlan och det resultat ska hemmalaget vara mest smickrat över. För denna lördag gick det inte att stoppa ett spelsuget och fokuserat gäng Eskilstjejer. Assisterande tränare Johan Håkansson var lyrisk när vi pratades vid direkt efter matchen.
- Helt ärligt kunde detta slutat med det dubbla hur sanslöst det än låter. Vi kontrollerade matchen från minut ett och gav aldrig Åhus skuggan av en chans, säger Johan.

- I veckan har huvudtränare Izet Kaljic lagt upp träningen efter en modell som spelarna fullföljde perfekt. Trots att Åhus hade ändrat den taktik vi trodde de skulle använda hanterade spelarna detta utan problem, berömmer han.

Trots tryckande värme visade Eskilstjejerna ingen trötthet och det är som Johan påpekade naturligtvis roligt att spela fotboll när det går bra. Men samtidigt var det fullständig koncentration och närvaro i matchen.

- Ja tjejerna slarvade inte i uppspelen utan behöll fokus. Signifikativt för inställningen var när vår femmålsskytt Johanna Olsson tog en jättelöpning i den 89 minuten, berättar han.

Denna säsong är det ett gäng sammanbitna Eskilstjejer som har siktet inställt på seriesegern. Spelarna visade på lördagen att man inte tänker bjuda motståndarna på några blindskär. På plan stöttar tjejerna upp varandra och har en bra attityd gentemot varandra.

- Detta skapar en bra stämning i truppen och är väldigt värdefullt, poängterar Johan.

Att lyfta fram spelare denna dag är förstås inte svårt. Även om Johan vill hylla hela truppen. Men att förbigå femmålsskytten Johanna Olsson går förstås inte.

- Nej Johanna är en fantastiskt duktig spelare. I sammanhanget ska även Julia Nyberg Spets ha mycket beröm för sin insats som mittback. Här styrde vår lagkapten styrkorna berömvärt, säger Johan.

Förutom Johannas fem mål svarade Alice Egnér och Emma Petrovic för vardera två mål och Julia Lennartsson för ett.

- Jag vill tillägga en mycket positiv händelse denna match. Tillbaka på bänken fanns Rebecca Johansson efter lång skadefrånvaro. Hon hoppade inte in men det är fantastiskt roligt att hon är tillbaka, säger Johan.

Innan vi avslutar samtalet vill dock Johan Håkansson ge några berömmande ord till en spelare i hemmalaget.

- Deras målvakt måste nämnas. Trots att hon släppte in tio bollar gjorde hon en strålande match. Hon plockade sex-sju lägen där jag var beredd att signalera för mål till oss, berömmer han.

Nu får tjejerna åka hem och ladda upp inför nästa match i Division 1-serien. Den blir en helt annan nöt att knäcka - då väntar nämligen Bromölla som man inte slår genom att ställa ut fotbollsskorna.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka