SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF - DAM

Eskilsminne IF Dam A spelar 2021 i division 1 Södra Götaland. I Damsektionen ingår även vårt Akademilag som spelar i division 2. Läs mer under deras egen sida.

Vill du veta mer om Eskilsminne Dam och höra mer om vår verksamhet - eller provspela - kontakta 
Maja Olofsson 0703-243484 eller maja.olofsson@live.se 
Alternativ Eskilsminne IF kansli
Bokslut mars
2021-04-05 12:39

Hoppas alla njutit av årets påskfirande även om den förbaskade Coronan fortsätter gäcka oss. Det har gjort att vi fortfarande inte fått börja spela matcher och att serien i skrivande stund är framflyttad till början av maj. Hur har vi hanterat det?

Tjejerna har träget fortsatt att träna på. Visst har motivationen ibland varit svår att hantera både för spelare och oss ledare, men jag måste säga att totalt sätt så har träningen skötts fantastiskt bra. Närvaron är bland det bästa jag upplevt. Av tjejerna som ingått i A-truppen från start så har över hälften en närvaro på 100 % och totalt ligger närvaron på 83 % och över vid våra gemensamma träningar. Vi i ledarstaben har all anledning att tro att egenträningen skötts på samma sätt. Då skall ni veta att vi sen den 11:e januari haft 53 aktiviteter. För att få ett litet avbrott gav vi tjejerna ledigt över påsken, från 31:e mars till den 6:e april. Framför allt behövde vi vila våra huvuden. Nu är vi mogna att återuppta träningen med full kraft. Vi har planerat in tre nya träningsmatcher. Om de kan genomföras vet vi ej. Vi kan bara hoppas.

Om Coronan påverkat oss negativt så har det hänt andra positiva saker under mars månad. Vi hälsar en målvaktstränare, Markus Johansson, och en fysio, Malin Sjöberg, välkomna i gänget. Det känns nu som om ledarstaben är fulltalig.

Ledarstaben 

genom Patrik Lennartsson

Saga Andersson lyfts upp i A-truppen
2021-03-10 13:33
Eskilsminne IF:s damer fortsätter att förstärka A-truppen med talangerna från den egna Akademin. Nu tar nämligen 18-åriga forwarden Saga Andersson klivet upp. Efter en långtidsskada är hon tillbaka och fylld av revanschlust. Målet för den hårdskjutande och tekniske anfallaren med Eskils som moderklubb har hela tiden varit A-laget.
Bokslut februari
2021-03-06 08:44

Något sent bokslut för februari men bättre sent än aldrig heter det ju.

Februari månad har träningsmässigt fortsatt som januari. Ingen lättnad i pandemireglerna, tyvärr, och således har inte träningsmatcherna kommit igång. Trots det har tjejerna visat bra glöd och de allra flesta träningarna har varit riktigt bra.

Vad har vi då gjort istället?

Vi har utökat ledarstaben med en assisterande tränare, Martin Andreasson. Martin har funnits sig väl tillrätta och har redan börjat producera. Välkommen till oss Martin.

Mer då?
Jo, då vår trupp till numerären är något smal så har vi försökt identifiera duktiga fotbollsspelare i vår egna organisation. Genom gott samarbete med vår akademi och F17 har vi tittat på inte mindre än 17 spelare och deras status och kvalitet just nu. Det har resulterat i att vi från akademin välkomnat Emma Persson upp i A-truppen, som i skrivande stund består av 17 spelare. Vi skall inom det snaraste flytta upp ytterligare en. Det arbetet pågår. Under tiden fortsätter vi stimulera våra duktiga tjejer underifrån genom att låta de fortsätta träna med dam A vid olika tillfällen. Längre fram skall vi komplettera truppen med ytterligare 2 spelare, men vi skyndar långsamt för att det skall bli rätt. 
Till slut kommer truppen att bestå av 20 (18+2) spelare.

Varför inte fler undrar någon?

En av anledningarna är att ha högt tempo och effektivitet på träningarna. Med för många spelare blir detta svårare. En annan anledning och den viktigaste är att vi vill att stimulanspaketet för akademi och F17 skall pågå kontinuerligt. Har man varit duktig i sitt lag under en period skall man ges möjlighet att träna med dam A och förkovra sig ytterligare. Denna möjlighet försvåras om truppen från början är för stor.

Ledarstaben

genom Patrik Lennartsson

Emma Persson tar klivet från Dam Akademi till Dam A
2021-03-05 15:08

Det lönar sig att jobba hårt och vänta på sin chans. 26-åriga Landskronatjejen Emma Persson är ett bra exempel på detta. Hon har precis blivit uppflyttad från Eskilsminne IF:s Akademi till A-truppen. Den sympatiska innermittfältaren ser fram emot att få chansen att visa sina kvalifikationer i Division 1.

Madelene Norbo tillbaka - ett litet mirakel
2021-03-05 09:33

För fem år sedan fick Madelene Norbo beskedet av sin sjukgymnast att hennes aktiva fotbollskarriär var över. Hon hade då drabbats av två korsbandsskador. Ett tungt besked för en ung spelare men mirakel sker och i dag är Madelene tillbaka i klubben i hennes hjärta. Nu kämpar hon på för att komma tillbaka i gammal form och kunna utmana förstemålvakten Sacha Micha i Eskilsminne IF:s mål.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Eskilsminne IF, 07/04 08:22 
Eskilsminne IF, 06/04 09:00 
Eskilsminne IF, 31/03 16:00 
Eskilsminne IF, 31/03 10:02 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se