SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 3
Eskils Dam Akademi/division 3

Välkommen till träningsgruppen Eskils Dam Akademi/division 3.

Här finns ett trevligt, duktigt och glatt gäng av tjejer , de flesta i ålder 16 - 18, men några som har några år till i sin ålder .
Vi spelar i A-lagsserien i division 3, och spelar alltså normalt mot andra föreningars förstalag. Vi tränar 3 gånger i veckan på Västergårds IP. 
Vill du veta mer så kontakta Agnes Nilsson 076-390 43 67.
Ni kan även kontakta klubbens kansli, där även alla matchbokningar sker.
Förlust men positiva besked i första träningsmatchen
2024-02-18 22:06

I uselt väder så var det på söndagseftermiddagen dags för årets första träningsmatch mot seriekollegan Fortuna FF på konstgräset i Rydebäck. Ganska stark vind och hällregn gjorde det inte lätt för något av lagen.

Matchen som helhet blev en ganska jämn historia, där Eskils i inledningen av matchen hade mycket boll och spelade sig fram till några bra avslutslägen, vilka allihop endera gick strax utanför eller räddades av en välspelande hemmamålvakt. Passningsspelet och speluppbyggnaden var bra under större delen av halvleken och spelarna visade prov på både mod och vilja att spela en passningsorienterad anfallsfotboll. Försvarsmässigt så satt Eskils ihop riktigt bra och det som rann igenom tog Maja i målet hand om på ett mycket bra sätt. Det var därför litet ologiskt att Fortuna tog ledningen med 1-0 i 43:e min efter en kontring.

I början av andra halvlek så var Fortuna något hetare och 2-0 kom via hörna och 3-0 via att en oturlig studs på motståndarknä friställer en spelare som inte gjorde något misstag, Efter detta repade dock Eskils nytt mod och slutfasen av matchen var en jämn historia. Halvlekens hetaste chans för Eskils var en multichans där aggressivitet i box gav flera chanser till avslut, som slutade med att bollen tog i stolpen.

 

 

Tränare Aggi Nilsson sammanfattar matchen och kommande period enligt nedan:

"I huvudsak en jämn match där Fortuna idag är litet effektivare än vad vi är. Både denna och förra veckans internmatch mot vårt A-lag visar att mycket av det vi tränat på nu börjar sitta. Försvarsspelet och vår speluppbyggnad i denna match visar att vi fortsatt är på helt rätt väg och målen vi släpper in i denna match är ganska typiska för alla lag i denna del av säsongen. Hade vi nyttjat någon av våra chanser i början av matchen så hade detta säkert också kunnat påverka slutresultatet.  Alla spelare får väl godkänt och extra kul var det att få se debuterande Ebba Pettersson från vårt F17-lag som gör sina första minuter på seniornivå. Denna match ger oss en bra skjuts och energi in i kommande två veckors träning, innan DM börjar. DM ger oss möjlighet till ytterligare bra träningsmatcher för att vi ska kunna slipa på viktiga detaljer i spelet så det ser vi fram emot mycket!"

Dam Akademi-laget i Nyårssaluten
2024-01-04 18:26

Det blir en spännande start för Eskilsminne IF:s Akademilag i årets upplaga av Nyårssaluten. Inte nog med att laget ska matchas av den nya coachen Agnes ”Aggi” Nilsson - i sin grupp har laget fjolårssegraren Fortuna plus division 1-laget HIF.

Rutinerad mittback blir Akademitränare
2023-12-12 09:28

Alla klubbar hoppas på att då en spelare väljer att sluta sin aktiva karriär ska personen i fråga stanna kvar och ta en annan roll i organisationen. Detta blev verklighet förra veckan då Agnes ”Aggi” Nilsson som valt att avsluta sin spelarkarriär kliiver in och tar över klubbens Akademilag som ansvarig tränare.

Tre pigga inhopp i derbysegern mot Högaborg
2021-09-27 08:21

Ny match i div 2 SV Götaland och denna gången var det Högaborg som kom på derbyvisit.

Derbyn är som bekant alltid tuffa, och det skulle också visa sig att det skulle ta lpång tid att avgöra denna match, trots markant spelövertag.

 

Flera fina chanser skapades, men Högaborgs duktiga målvakt, Amanda Bäckström gjorde flera fina räddningar.

 

Vi försökte hela tiden att skapa något men med för lågt bolltempo, så blir det tight framför motståndarnas mål.

 

I den 69:e minuten lyfte Emma Hellberg fram bollen och där höll sig Alma Bertilsson väl framme o slog in det förlösande 1-0 målet.

Rättvist o förlösande!

 

I minut 84, skulle vi till slut också punktera denna matchen, och då med fint passningsspel på mitten, där Linn Strömberg väggpassade till Johanna Hultgren som sedan vackert frispelade Tilda Jonhag till 2-0.

 

En härlig seger trots lite långsamt passningsspel, mot en motståndare som verkligen försökte hänga med i matchen, men där vi i ärlighetens namn bara väntade på att få in första bollen.

 

Högaborg skapade bara en målchans på hela matchen, och då var det en för lös hemåtpass av oss själva som öppnade upp för den chansen.

 

Trevlig match, en bra ensam domare, o fint väder på VIP...men framförallt en go derbyseger till slut.

Mot nya mål på lördag 15.30 i Vinberg.

 

Beröm denna match till våra tre inhoppare, Emma Hellberg, Johanna Hultgren o Hanadi Subo som kom in med ny energi till laget i den andra akten.

 

Eskils Aka-Högaborgs BK 2-0(0-0)

Mål:

1-0 Alma Bertilsson(69)

2-0 Tilda Jonhag (84)

Mållöst men en mkt bra div 2-match i Stafsinge
2021-09-20 08:11

På söndagen var det näst sista långa bortaresan o tidig avspark(12.00) i Stafsinge, Falkenberg.

 

En kort genomgång och en nykomponerad uppvärmningsform av Tove, gjorde att vi kändes påkopplade o taggade för uppgiften.

 

Inledningen på matchen var också bra där vi från början försökte rulla boll o vara strategiska i vår speluppbyggnad.

 

En helt annan inställning o fart än senast mot Fc Hessleholm.

 

Det skulle sedan visa sig att detta var årets tuffaste match mot ett snabbt, aggressivt o rutinerat Stafsinge.

 

Vi gör dock försvarsmässigt en mkt bra insats där vår backlinje med Moa Thor-Klara Nilsson-Carro Kristensen-Ida Johansson och Maja Strömberg(vi rullade runt på dessa fem), är stabila matchen igenom.

 

Därtill ska läggas att Rebecca Johansson i målet var grymt bra även i denna matchen.

(Nämnas kan att Rebecca, på sina fem matcher hos oss, har hållt nollan i fyra av dessa, och att Stafsinge tackade med att tycka till om att de just mött seriens absolut bästa målvakt.:)

 

Framåt skapade vi tyvärr lite färre chanser än förra matchen men ett plus till Linn Strömberg som ändå försökte lirka upp ett bra Stafsinge-försvar.

 

Som sagt, årets tuffaste match som slutar 0-0, och det är vi faktiskt nöjda med.

 

Spelmässigt jämnt men Stafsinge skapade fler farligheter än vad vi gjorde.

 

Tack till Stafsinge för en mkt bra div 2-match, samt till en domartrio som inte syntes särskilt mycket, vilket är bra såklart.

 

Nöjda trots en mållös kamp, och E6:an hemåt för näst sista gången i år.

 

Mot nya mål på lördag, hemma mot Högaborg i derbyt 14.00./TJ

 

Stafsinge IF-Eskils Aka 0-0

 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se