SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet

Härlig revansch för Eskils F17
2024-07-21 19:08

Eskilsminne IF:s F17-lag fick en härlig revansch för fjolårets finalförlust i B-slutspelet i årets upplaga av Gothia Cup. Eskilstjejerna gick nämligen återigen till final och kunde där vinna fullt rättvist mot det norska laget Randesund med 2-1.

 

- Tjejerna har gjort en stark turnering. Åtta matcher totalt och i de avslutande fyra slutspelsmatcherna visade man sin kvalitet, säger Frida Ottosson som tränar laget.

 

- I åttondelsfinalen mötte vi ett tyskt lag, i kvarten ett norskt och i semin ett svenskt för at sedan åter få internationellt motstånd i finalen. Det var en jämn match där vi dock hade spelövertaget. Vårt första mål var en hörna som gick direkt in och sedan avgjorde vi med ett snyggt spelmål, berättar hon.

 

Nu får tjejerna vila upp sig några dagar innan det är dags för spel i klubbens egen cup.

 

- Vi har faktiskt riktigt fin återväxt i klubben just nu. Vi har tjejer så unga som 15 år i detta lag och fler knackar på underifrån, förklarar Frida.

 

För killarna gick det inte riktigt hela vägen men P18-laget svarade för en fin insats i A-slutspelet där man tyvärr föll på straffar mot ett lag från London i kvartsfinal.

 

- De fick en tidig straff och sedan jobbade vi hårt för en kvittering. Det dröjde dock till slutet av matchen innan vi satte 1-1. Tyvärr missade vi en straff i straffläggningen medan engelsmännen satte samtliga sina, säger tränaren Ashkan ”Ashe” Esfandi.

 

- Jag tycker ändå att vi svarat för en strålande insats genom att hamna på delad 5-plats i en grupp med 80 lag. Våra killar dominerade kvarten rejält. Något vi inte är vana vid från seriespelet där vi fått kämpa hårt och ligga lågt i försvarsspelet, berättar han.

 

Samtliga tre P15-lag gick till A-slutspel där lag 2 åkte dit mot Eskilstuna City i 16-delsfinalen. P17-laget gick till 32-delsfinal i A-slutspelet i en grupp med 140 lag.

 

- En riktigt bra insats både av P17 och P15, konstaterar ”Ashe”.

 

Slutligen har vi de 2st F16- och 3st P14-lagen som samtliga föll i B-slutspelet.

Vi summerar en fin vecka i Göteborg och Gothia Cup där samtliga Eskilslag kan ta med sig fin gemenskap och härliga minnen för livet! 

Text: Lasse Möller

Tre Eskilslag vidare i Gothia Cup
2024-07-18 23:47
F17-laget

Efter torsdagens spel är tre av Eskilsminne IF:s ungdomslag fortfarande kvar i slutspelen i årets upplaga av Gothia Cup. P18-laget i A-slutspel och F17 och P14 i B-slutspelet. Ashkan ”Ashe” Esfandi som är en av ledarna på plats ser positivt på fortsättningen.

Rapport från Gothia Cup
2024-07-17 23:01

Eskilsminne IF åkte till Gothia Cup med elva lag och efter tre dagars spel är fortfarande tio lag kvar i turneringen. Av dessa har alla äldre pojklagen gått till A-slutspel. Tyvärr åkte dock ena Eskilslaget i P15 ut i första slutspelsmatchen. Samtliga flicklag har liksom de tre P14-lagen gått till B-slutspel.

Herr
Rasmus Wendt i Eskils säsongen ut
2024-07-17 12:00, Herr

För tillfället är det rast-vila för Eskilsminne IF:s herrar. Men sportchef Adrian Andersson jobbar för fullt och på tisdagen träffades han och Landskrona BoIS sportchef Billy Magnusson samt Rasmus Wendt för att att signera ett låneavtal även för höstsäsongen 2024. Rasmus Wendt har spelat i Eskils under våren och han ser fram emot att fortsätta i den gul-blå tröjan även i höst.

Dam A
Planer på att se Eskils vs HIF
2024-07-16 16:51, Dam A
Bild: Johan Lilja, Liljas foto

Den 6 augusti inleder damerna hösten med derby mot HIF.

 

Kom till Olympia och heja fram tjejerna till en välförtjänt vinst.

 

Köp din biljett redan idag!

👉 LiveDay - Modern biljettförsäljning

 

Info från HIF: När du kommer till arenan är det främst sektion 39 som är till för oss. Det kommer vara skyltat med detta inne på arenan. Notera att biljetterna är onumrerade så det gäller först när du kommer till Olympia.

Ett nytt Gothia Cup äventyr väntar för 11 Eskilslag
2024-07-13 14:57

Just nu är det mycket fokus på Eskilscupen i Eskilsminne IF. Men samtidigt också på landets största fotbollsturnering - Gothia Cup - som startar den 15 juli. Inte mindre än elva lag från Eskils åker till Göteborg för att förhoppningsvis slåss om en meriterande turneringsseger.

Nyheter från våra lag