Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Bli medlem i Eskilsminne IF
BLI MEDLEM
Herr
Linus Persson trivs och utvecklas i Eskilsminne
2020-06-04 08:00, Herr
Eskilsminne IF:s mittback Linus Persson startade sin karriär hemma i Svalövs BK men när familjen flyttade till Landskrona testade han lyckan i Landskrona BoIS. Där fick han inte någon plats i A-truppen utan valde att gå till Eslövs BK och fick där nyttig erfarenhet av seniorspel. Inför årets seriespel fick han provträna i Eskils och både tränare Mattias Lindström och sportchef Kalle Olsson gillade vad de såg.
Dam A
Isabella Nilsson följer i mammas fotspår
2020-06-03 08:00, Dam A
Det tog lite tid för Isabella Nilsson att välja att följa i mamma Jessika Nilssons fotspår men nu har hon hamnat där vi alla vill ha henne - i Eskilsminne IF. IK Wormos lagkapten och duktiga mittback beslöt efter fjolåret att ta steget från Landskronaklubben till Eskils. Ett val hon inte ångrar.
Herr
Keepern Adam Larsson gillar hård fysträning
2020-06-02 11:23, Herr
Inför årets säsong har Eskilsminne IF:s herrar tog Solo Hammar över rollen som fystränare och har lagt mycket fokus på att se till att få spelarna i trim inför seriestarten. Något som den nye målvakten Adam Larsson uppskattar, då han alltid fokuserat på tuff träning och att vara i absolut fysisk toppform.
Eskilscupen 2020 ställs in
2020-06-01 13:52
Bild: Anna Berg

Helsingborg 2020-06-01

Bäste Eskilsmedlem,


Med anledning av den pågående Coronapandemin har föreningen tagit det tråkiga, men nu oundvikliga beslutet att Eskilscupen 2020 inte kommer kunna genomföras. Beslutet grundar sig på av myndigheternas nu fastställda restriktioner för perioden då vår cup skulle ha arrangerats.


Eskilscupen firade 2018 50-årsjubileum och det är första gången sedan starten 1968 som vår turnering ställs in. Utvecklingen av vår turnering har varit fantastisk och har under en längre tid stabilt legat på cirka 725 anmälda lag per år. Cirka 13 000 barn och ungdomar spelar, träffas, och skapar minnen tillsammans. Med sina 30 000 medföljande sätter det färg och glädje på hela Helsingborg under fyra intensiva dagar i början på augusti. Vår Eskilscup är förutom den stora mötesplatsen och den kvalitativa fotbollsturneringen ett stort och betydande evenemang i Helsingborg, och som årligen genererar tillbaka ca 130-150 miljoner tillbaka till staden. 

Eskilscupen är vår förenings absolut största inkomstkälla. Största delen av denna omsättning på cirka tio miljoner kronor kommer via anmälnings- och deltagaravgifter vilka inbetalas främst under maj och juni månad. Föreningens ekonomi har varit stabil och i god ordning under många år. Det har byggts upp en ekonomisk reserv i syfte att klara av bland annat en tillfällig minskning av antalet deltagare i cupen ett enskilt år. Det finns dock varken rimlighet eller möjlighet att kortsiktigt klara det fullständiga intäktsbortfall som nu inträffar.


Många av cupens stora direkta kostnader kan undvikas, dock har föreningen en organisation och verksamhet som är dimensionerad med utgångspunkt från att vi arrangerar vår cup. Styrelsen vidtog åtgärder redan i april där permitteringar av personal, och restriktioner på inköp genomfördes. Detta för att på så sätt försöka förbereda föreningen på ett eventuellt inställt arrangemang. Genomförda åtgärder äts dock till stor del upp av bland annat tappade sponsorintäkter relaterade till Eskilscupen, samt många ytterligare negativa effekter av de ekonomiska svårigheter som finns i vår omvärld och hos våra Partners.


Beslutet att ställa in årets upplaga av cupen har med andra ord en stor påverkan på vår förening och vi befinner oss i en allvarlig situation.


Just nu arbetar styrelsen med full kraft och undersöker olika alternativ för att hitta en lösning för föreningen både i det korta och långa perspektivet. Allt i syfte att säkerställa verksamheten för tusentalet barn och ungdomar, och vår fortsatta förmåga att organisera och utveckla Eskilscupen 2021. Vi har som många andra i samma situation inlett samtal med Helsingborgs Stad och Partners. Vår avsikt är att kontinuerligt hålla alla i Eskilsfamiljen informerade om utvecklingen. Vi känner tillit till att vi kommer lösa denna svåra situation och på så sätt säkerställa och utveckla allt det som resan med Eskils innebär.


Betydelsen av våra föräldragrupper, ledare och övriga funktionärer kan inte nog betonas och definierar den förening vi är. Den ideella kraften och engagemanget som vår förening alltid visar upp under exempelvis Eskilscupen är oerhört kraftfull och i mångt och mycket unik.


Just denna unika kraft behövs nu mer än någonsin, och vi uppmanar med varmt hjärta alla Er som har idéer och vill bidra med Er tid och engagemang höra av sig. Alla har nu möjlighet att visa att idrotten fortfarande har kraften att förena människor.


Vi är fast beslutna att tillsammans lösa den uppkomna situationen och på så sätt fortsätta utveckla vårt gemensamma Eskils.

 

För ytterligare information eller frågor vänligen kontakta:

Klubbchef, Karl-Johan Hallenborg Olsson 0702-189993

Ordförande, Claes Ohlsson 0708-974722

Kassör, Ola Lindell 0702-099596

 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen, Eskilsminne IF

Dam A
Frida Ottosson vill vara en ledare på plan
2020-06-01 09:15, Dam A
I ett antal år har Frida Ottosson och hennes dåvarande lagkompisar i IS Halmia varit rena spöket för Eskilsminne IF. Men från och med denna säsong så har den spelskicklige och pådrivande ytterbacken tagit klivet över till det lag hon helst av allt ville möta tidigare.
Herr
HIF-lånet Calle Thulin vill behålla sin mittbacksplats
2020-05-31 10:00, Herr
I fjor lånades mittbacken Calle Thulin in till Eskilsminne IF från HIF. Under höstsäsongen fick han mycket speltid och klev fram som en viktig spelare i den spurt som räddade Eskils kvar med marginal i Division 1. Denna säsong drabbades han tidigt av en skada och i och med Coronapandemin har det inte blivit mycket spel för honom hittills. Men det vill den Svalövsfostrade Calle ändra på.
BLI MEDLEM
Stötta Eskils genom BingoLotto
Nyheter från våra lag
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se

 
Kommande matcher Ettanplay