SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet

Eskilsminne IF
Eskilsminne IF eller Eskils som vi oftast kallas är en stor förening med 1500 medlemmar och 69 lag i seriespel.
Detta gör oss till en av de verksamhetsmässigt största fotbollsföreningarna i södra Sverige. 

 

I Eskils är det fotbollen och föreningslivet som är det centrala - vi tror på möten och dess möjligheter att påverka och utveckla oss.
Därför är vår verksamhet fullt integrerad och våra pojkar och flickor får dela en mängd olika aktiviteter. 
Eskilsresan tar sin fart från de yngsta knattestegen och är därefter fulladdad med fotbollsinnehåll för att utveckla individen till en duktig fotbollsspelare i ett välfungerande kollektiv enligt Eskils spelarutbildningsplan. 
Ungdomar i vår förening får genom vår verksamhet och våra arrangemang tidigt lära sig ta ansvar. Genom detta lär man sig också värdet och vikten av att finnas till för andra. Eskilsminne IF är en förening där klubbkänslan står främst. En förening där begreppet "Tillsammans" lever - här lär vi oss för livet och här formas vi på vår väg in i vuxenlivet - vi kallar det "Eskilsandan". 

Eskils drivs av sociala värderingar i en positiv miljö där ungdomar kan växa och utvecklas tillsammans. Vi vill att ungdomar skall fungera i en miljö utan mobbning, fördomar och droger. Vårt mål är att berika ungdomars uppväxt, att göra deras resa i vår förening så lustfylld som möjligt och hjälpa till att forma dem till kommande ansvarstagande vuxna med positiva och sunda värderingar. 
Våra föräldrar, ledare och andra ideella krafter är basen av vår verksamhet, genom dessa insatser möjliggör vi en positiv kraft som gör skillnad för Eskils, samhället i stort och individen. 

Värdegrund 

 


Vision
Eskilsminne IF skall vara Sveriges mest attraktiva småklubb.

Uppdrag
Vi utvecklar människor

Värderingar - Eskilsandan
 

Respekt
För oss i Eskils handlar Respekt om att visa hänsyn för varandras åsikter och olika perspektiv - vi lyssnar ”på riktigt”, samtidigt vågar vi säga ifrån - allt börjar med dig och mig. Vi visar respekt för varandra och för våra olikheter och vi behandlar varandra som vi själva vill bli behandlade. Vi värdesätter varandras egenskaper - vår grundsyn är att alla har samma status och respekt. Olikheter och likheter tas tillvara, välkomnas, respekteras, och uppskattas - medmänsklighet och empati är en del av oss.

 

Kamratskap
För oss i Eskils är Kamratskap lika med samarbete - gemenskapen är alltid starkare än den enskilda individen. Ingen når idag framgång på egen hand. För att lyckas behöver vi samarbeta - detta innebär att vi skapar en miljö där vi är ärliga, uppriktiga och lyhörda för varandra. Vi lyfter varandra och vi hjälper varandra. Vi låter alla bli sedda och vi mår bra av varandras sällskap och har roligt tillsammans - därmed utvecklar vi också varandra. Att jobba inkluderande är för oss ett förhållningssätt.
 
Jämlikhet
För oss i Eskils grundar sig Jämlikhet i att alla människor är lika mycket värda. Vi ser olikheter och likheter som en styrka - detta är grunden för den mänskliga samvaron. Vi  drivs av sociala värderingar - alla som kommer till oss skall ges möjlighet att ta del av vår verksamhet. Vi har rättigheter och skyldigheter, detta omfattar Eskils i sin helhet. Vi gör ingen skillnad på våra unika identiteter såsom kön, religion, etnisk bakgrund, ålder, sexuell läggning, nationalitet, utbildning, familjeförhållanden och så vidare.