SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Coerver Coaching

Under 2021 kommer föreningen att fortsätta sitt samarbete med Coerver Coaching för vår u-sida i åldern 9-13 år.

Coerver Coaching är en global utbildningspartner som jobbar både mot spelare och mot tränare. Inom Norden jobbar Coerver i föreningar som är ganska lik vår egen verksamhet, vad gäller storlek och organisation. Dessutom är Coerver i stora erkända föreningar där Rosenborg i Norge är den som tagit samarbetet längst.

Metodiken i Coerver träningen gör den passande för föreningens synsätt vad gäller individ och teknik. Vi vet att de unga åren är i särklass de bästa för inlärning och repetition. Med kontinuitet och tålamod tror vi på framtida goda resultat och utveckling. Vårt samarbete har i första hand gått ut på att utbilda våra tränare. Coerver tänket har verkligen slagit igenom i träningen hos de flesta åldersgrupper och används frekvent.
Coerver driver också spelarutbildningar genom veckoskolor och på skollov med egna instruktörer.


Varför satsningen på Coerver Coaching och dess metodik?
Vi tror starkt att den kan utveckla skickliga och kreativa spelare eftersom fokus ligger på individuell skicklighet (en spelare - en boll). Träningen kännetecknas av att skaffa bekväm teknik och att spelet 1 mot 1 är centralt på fotbollsplanen. Fördelen är också att vi jobbar med samma förutsättningar för inlärning i föreningen oberoende av åldersgrupp och i ett längre tidsperspektiv. Föreningens målsättning är att varje spelare ska bli så bra som möjligt efter sina förutsättningar, både på plan och utanför.
Det här kommer också med stor sannolikhet att profilera vår förening på ett bra sätt och göra oss ännu mer intressanta för vår omgivning.

Coerver ska därför användas flitigt även om det ses som ett komplement och breddning i vår ordinarie träning.


Dennis Stjernfeldt är instruktör och koordinerar Coerverträningen i Eskilsminne IF tillsammans med lagens ordinarie tränare, Dennis är även huvudinstruktör för Coerver Coaching Sverige och utbildar ledare och spelare över hela landet. Andra klubbar som Dennis samarbetar med är bl.a. IFK Norrköping och BK Häcken


Länk till Coervers hemsida: www.coerver.se


Coerver Coaching, för spelare och ledare

Coerver - Ball Mastery Skills

Coerver Coaching Greece amazing ball mastery

 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se