SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Elinebergsskolan - Fotbollsprofilen

Gillar du att spela fotboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fotbollsprofilen på Elinebergsskolan.

Skolan har haft fotboll på schemat sedan 2005 tillsammans med oss i Eskilsminne IF, fotbollsprofilen är certifierad av Svenska fotbollförbundet. Tillsammans med skolan vill vi utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare. Därför arbetar vi och skolan med Coerver Coaching som är en internationellt erkänd utbildningsmetod för att utveckla individuell skicklighet för spelare på alla nivåer


Detta får du på fotbollsprofilen

  • Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen.
  • Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom foten. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.
  • Du spelar fotboll både ute och inne. Under utesäsongen tränar du tillsammans med Coerver Coaching på konstgräs på Harlyckan. Under innesäsongen lär du dig en hel massa fotbollsteori och mental träning. Vi pratar om skador och skadeförebyggande träning och du lär dig hur du ska träna, äta och återhämta dig på bästa sätt för optimalt resultat. Du får också prova på alternativa träningsformer inom olika idrotter.

Skolan och klubben samarbetar vilket ger dig balans i din fotbollsvardag så att du får ihop både skola och träning.


Träningarna

I åk 6 tränar du ett pass på 70 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 60 minuter i veckan.
Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål. Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.


Tävla

Att tävla är roligt och ger dig möjlighet att träna på matchsituationen. Det ger dig också ett kvitto på träningens resultat. Därför deltar vi i några olika tävlingar under året. I årskurs 6 spelar du Skol-DM och i årskurs 7-9 spelar du både inomhus-DM och utomhus-DM. I årskurs 9 spelar du även SM.


Så här ansöker du:

För att välja att gå en profil på Elinebergsskolan behöver du fylla i en profilvalsblankett(klicka här) som lämnas till skolan, eller så kan du kan höra av dig till skolan så skickar de blanketten till dig. Vill du veta mer eller har några frågor, ring Elinebergsskolan på telefon 042-10 55 58 eller besök dem på Elinebergsskolan Ramlösavägen 90 Helsingborg.


Kansli

Eskilsminne IF:s kansli är föreningens nav.
Föreningen har genom åren valt vägen att driva vårt föreningsliv genom en stark administration som betjänar och stöttar en stor verksamhet.


Kontakta:
TelefonTelefax

Kansli
kansli@eskils.nu
042-6005200
 
042-281041
 

 

 
   
Träningspass med Elinebergsskolan HT2017

Fler bilder (+10) >>
Foto: Jimmie Stjernström Eskils

 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se