SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Hittarps IK - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 augusti, 12:00
Plats:Laröds IP A-plan
Serie:Div 1 Södra Götaland, dam 2020
Samling:11:00
Nova Karlsson derbyhjälte mot Hittarp
2020-08-30 20:23
Med en perfekt nick på ett förstklassigt inlägg från Agnes Nilsson kunde Nova Karlsson i matchens 48 minut se till att bli derbyhjälte när Eskilsminne IF på söndagen gästade Hittarps IK i det prestigeladdade Helsingborgsderbyt i Division 1. Trots att Eskils vaskade fram ett antal högkaratiga chanser var det ändå lite krampaktigt de sista 20 minuterna innan segern kunde räknas hem.
Derbyna mellan Eskils och Hittarp är av tradition tuffa ställningskrig där tabellpositioner och form inte burkar spelar någon roll. I söndagens match hade dock Eskilsspelarna bestämt sig för att rivstarta direkt och satte upp en hög tung press mot hemmamålet.

I den 5 minuten är hemmakeepern ute och botaniserar vilket Julia Lennartsson noterade och lyfte en hög lång lobb som dock oturligt landade på nättaket. I den 20 minuten rullade Eskilstjejerna upp ett välorganiserat anfall där det utbröt rena kalabaliken i Hittarps straffområde innan man kunde rensa undan bollen.

Nästa Eskilschans kom i den 34 minuten då Julia Lennartsson serverade Johanna Olsson ett inspel från höger. Johanna fick dock ingen bra träff på den bollen. I den 37 minuten fick Johanna en ny chans men hennes skott i bra läge gick rakt i famnen på hemmamålvakten.

De första 45 minuterna innehöll inga chanser från hemmalaget och man väntade bara på att proppen skulle gå ur för Eskils som med undantag av en tiominutersperiod hade bra kontroll över händelserna.

Det förlösande första målet kom också redan i andra halvleks tredje minut. Agnes ”Aggi” Nilsson gjorde en av flera inspirerande attacker upp i anfallet och kunde från högerkanten servera rena drömpassningen till en fri Nova Karlsson. Naturligtvis missade inte Nova denna gyllene chans utan nickade kallt in 1-0.

Men urladdningen målmässigt för Eskils del kom aldrig. Hittarp jobbade sig in i matchen och började skapa chanser. I den 61 matchen hade man ett jätteläge och i 67 minuten fick Eskils målvakt Sacha Micha visa hur bra hon är på närkampsspelet då hon stoppade en fri hemmaspelare.

Två minuter senare nickade Maja Ahlm i hemmalaget utanför i fritt läge.

Mer blev det inte av Hittarps ansträngningar utan Eskils kunde ta över spelet igen och skapa lägen dock utan att få utdelning. Inhopparen Alice Egnér kom fri i 74 minuten men hemmakeepern svarade för en strålande räddning.

Även om Hittarp inte kom till nära öppna lägen den sista kvarten så kändes det som om att minsta misstag kunde straffa sig. Något som Eskils mittback Agnes Nilsson höll med om.

- Jag tror att avslutningen mot Bromölla senast satt i skallen på oss. Då släppte vi in ett mål helt onödigt i slutet och det kändes mer som förlust än att vi tog en poäng, sa ”Aggi”.

Denna gång höll det dock hela vägen och segern var förstås välkommen.

- Detta är fantastiskt roligt. Jag har aldrig spelat ett Helsingborgsderby tidigare - visserligen en del andra men detta känns som något helt speciellt. Jag känner oerhörd glädje över denna seger, förklarar ”Aggi”.

Till saken hör att ”Aggi” var en av de stora förgrundsfigurerna denna match. Hon svarade för ett antal vassa räder upp i offensiv del och hennes målgivande passning var en av dagens stora delikatesser.

- Ja, det kändes som spelet funkade jättebra för min del idag. Det tar ett tag innan man hittar rätt i en ny klubb men nu tycker jag det sitter som det ska. Jag har fantastiskt stöd av Matilda Eriksson min mittbackskollega och av Julia Nyberg Spets framför oss på mittfältet. När jag går upp vet jag att Julia går ner och täcker upp för mig, förklarar hon.

- Jag tycker om att vara offensiv när det stämmer och vill gärna kunna spela så, säger ”Aggi”.

Eskilstränaren Izet Kaljic poängterade det positiva i att vinna ett derby och berömde spelarna för sin arbetsinsats.

- Alla jobbade hårt och vi vann välförtjänt. Vii hade flest och bäst chanser. Sista 20 minuterna var inte så bra men det ska vi jobba vidare med inför nästa match som blir mot Färjestaden, sa han.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se