SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF - Dösjöbro IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 september, 15:00
Plats:Västergårds IP 5
Serie:Div 1 Södra Götaland, dam 2020
Samling:14:00
Målexplosion för Eskils mot Dösjöbro
2020-09-26 19:03
Inför mötet mellan Eskilsminne IF och Dösjebro IF på lördagen handlade det inte så mycket om vilket lag som skulle vinna. Förutsättningarna gällde hur många mål Eskils skulle producera då kampen om seriesegern i Division 1 Södra skulle kunna bli en målskillnadshistoria. Matchen slutade 13-0 (7-0) och det var ett resultat i underkant. Tyvärr lär inte denna målexplosion betyda något då Borgeby körde över Hittarp med 6-0 och skaffade sig ett guldläge inför sista omgången.
Eskils började matchen i ett virvlande tempo. Det unga Dösjöbrolaget stod verkligen upp så gott de kunde mot de mer rutinerade motståndarna men räckte förstås inte till. Redan i 4 minuten fick Eskils ett mål bortdömt för offside men mellan den 9 och 22 minuten svarade Nova Karlsson för en ren målexplosion med en äkta hat trick. Efter 3-0 var det i princip bara frågan om hur detta skulle sluta.

Johanna Olsson som tillsammans med Nova är lagets speciella målskyttar visade sig vara precis lika sugen på nätkänning denna dag. Hon satte dit 4-0 i 28 minuten och 5-0 i 34.

I den 36 minuten fick den tjej som orkestrerade mycket av dagens målskytte själv chans att visa sin målfarlighet. På en frispark dundrade Emma Petrovic in 6-0 utan chans för den annars otroligt duktiga Wilma Svensson i gästernas mål. Emma hade av allt att döma fått en riktig kick av landslagsuttagningen i Serbien för hon svarade förutom sina sex målgivande passningar också för ett helt igenom prickfritt arbete på mittfältet.

Två minuter före paus satte Alice Egnér 7-0 och nu avvaktades slutresultatet i Hittarp. När det visade sig att Borgeby vunnit med 6-0 förväntade man sig en humörsänkare för hemmalaget men det blev tvärtom.

Eskilstjejerna radade upp chanserna och visade att denna dag skulle man köra på alla cylindrar matchen ut.

I den 51 minuten gled lagets extremt talangfulla Matilda Andersson fram och rullade snyggt in 8-0 innan Alice Egnér visade bevis på sin snabbhet och sprang ifrån gästernas försvar och satte 9-0.

Eskils fick en straff i den 66 minuten och fram steg lagkapten Julia Nyberg Spets och slog kallt in 10-0.

Johanna Olsson - som var på strålande spelhumör - svarade för två klassmål när hon dunkade in 11-0 i den 72 minuten och 12-0 i den 76.

Målorgien avslutades i 89 minuten då Nova Karlsson såg till att hamna på samma nivå målmässigt som Johanna Olsson då hon satte sitt fjärde och Eskils 13:e mål.

Det är inte svårt att hitta matchvinnare en sådan här dag. Emma Petrovic och de båda fyramålsskyttarna Nova och Johanna var strålande. Men vi vill också ge ett extra plus till Julia Lennartsson som slet föredömligt matchen igenom.

- Vi spelade bra i dag. Jag är stolt över att tjejerna visade moral och inställning och verkligen trampade gasen i botten matchen igenom. Vi hade snackat om att vi behövde göra många mål i dag och det visade man att man kunde, sa tränare Izet Kaljic efter matchen.

- Sättet vi genomförde matchen visar på en mental styrka som vi har glädje av i framtiden. Förutom sista seriematchen har vi också en viktig match i Svenska cupen mot Rosengård i höst. Positivt att vi dessutom kom ifrån matchen utan skador, tillade han.

I det sammanhanget ska Dösjöbro hyllas då laget trots en veritabel utspelning aldrig tappade humöret utan hela tiden bjöd till och kämpade helhjärtat.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka