SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Laholms FK - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 oktober, 14:00
Plats:Glänninge Park A
Serie:Div 1 Södra Götaland, dam 2020
Samling:13:00
Säker seger gav andraplats i tabellen
2020-10-03 19:25
På lördagen avslutade Eskilsminne IF:s damer årets seriespel i Division 1 Södra genom att bortabesegra Laholm med 4-2 (3-1). I och med att Borgeby vann sista matchen med 2-0 hamnade Eskils för andra året i stad på en andraplats i tabellen. Årets serie med endast enkelmöte och en hackig säsong spelar förstås in i bilden. Trots det är huvudtränare Izet Kaljic nöjd.
- Jag tycker vi visade vad vi är för ett lag genom att köra hela vägen in i mål. Att återigen ta en andraplats visar att vi hör hemma i toppen, säger Izet.

- Om vi tre topplag fått spela en dubbelserie med hemma- och bortamöte så hade det blivit mera rättvist. Nu fick vi möta Borgeby borta i första matchen och föll med 0-1. Vi gavs aldrig chans att vända på detta i en hemmamatch, förklarar han.

Matchen mot Laholm blev lite jämnare än siffrorna säger förklarar assisterande tränare Johan Håkansson.

- Ja vi tog ledningen med 3-0 i första halvlek genom mål av Johanna Olsson 1-0, Emma Petrovic 2-0 och Agnes Nilsson 3-0. Men de reducerade innan paus och ganska tidigt i andra blev det 3-2, berättar Johan.

- Visserligen hade de väl inga stora chanser men vi vet hur lätt det är att det ramlar in ett baklängesmål när det bara skiljer en boll, förklarar han.

Alice Egnér såg dock till att lugna nerverna och göra 4-2 och därmed var segern hemma.

- Vi vet ju inte hur fotbollskartan ser ut nästa säsong. Om alla lag finns kvar eller om det ges några gratisplatser. Så vi avvaktar med vår andraplats och ser var det landar, betonar Johan.

Men ännu är inte säsongen slut. Närmast väntar en match i Svenska cupen på Harlyckan då Allsvenska Rosengård kommer på besök.

- Det blir en härlig avslutning på säsongen. Dessutom jätteskönt att inte behöva vara storfavorit i en match, skrattar Izet.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka