SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF - IFK Värnamo
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 mars, 16:00
Plats:Filborna IP
Samling: Västergård
Uppvisning och tvåsiffrigt mot IFK Värnamo
2020-03-28 19:08
Eskilsminne IF gästades i eftermiddag av IFK Värnamo som är nykomlingar i division 1 inför denna säsong. Matchen blev en gul-blå uppvisning från start till mål och en tuff dag för smålänningarna. Slutresultatet skrevs till hela 11–0 efter bland annat hela sex mål från stekheta Nova Karlsson.
- Vi har gjort en del mål på slutet nu men detta var onekligen proppen ur. I dag fungerade vårt aggressiva spel där vi snabbt återerövrar bollen när vi tappat den och dessutom så blev det utdelning på chanserna. Den sista tredjedelen var riktigt bra och dessutom vann vi väldigt många dueller, konstaterar Eskilstränaren Izet Kaljic efter matchen.

 

Redan efter fyra minuter kunde Nova Karlsson göra sitt första mål i matchen efter fint förarbete av Emma Petrovic. En kvart senare kunde Agnes ”Aggi” Nilsson utöka efter att ha petat in en hörna i mål. 3-0 bombades in i mål av Johanna Olsson efter att hon lobbat bollen över en utrusande målvakt och kommit helt ensam mål ett tomt mål. Sedan var det dags för Emma Petrovic att stiga in i handlingen med något som liknade ett drömmål när hon mötte upp en andraboll på en hörna och sköt ett stenhårt skott i bortre strax under krysset.

 

Jobbigare skulle den första halvleken bli för gästerna och 5-0 kom efter endast 30 spelade minuter när Julia Lennartsson spelade in till Nova Karlsson som placerade in bollen i mål. Nova satte sedan 6-0 strax innan halvtid på straff sedan Johanna Olsson blivit fälld bakifrån när hon återigen lobbat över målvakten och kommit fri mot målet.

 

Den andra halvleken fortsatte i samma anda som den första och efter tre minuter hade Nova varit framme igen när hon vandrade förbi tre spelade och sköt ett hårt skott som målvakten styrde in i burgaveln. 

 

Värnamo stack sedan upp på en kontring och ett hårt skott i ribban studsade ut till en fri Värnamo-spelare som nickade in bollen i mål. Dessvärre stod linjedomaren med flaggan i luften och istället kunde Nova minuten efter sätta dit 8-0. Kvarten senare slet sig Nova fri från mittplan med en fin löpning, rundade målvakten och gick omkull. Straff igen och Alice Egnér gjorde inga misstag.

 

I slutet av matchen skulle det sedan också bli tvåsiffrigt när mittbacken Aggi Nilsson fick göra sitt andra mål för dagen med ett skott i bortre efter en hörna. Nova hann dock med ett andra hattrick och fastställde slutresultatet till hela 11-0. Svårt för huvudtränare Izet Kaljic att hitta något att klaga på idag kan tänkas?

 

- Som tränare hittar man alltid olika saker som kunde fungerat bättre men det låter jag vara i dag, säger han med ett skratt.

 

- IFK Värnamo är ett Division 1-lag så man måste vara nöjd med prestationen. Även om det anfallsmässigt var strålande får vi inte glömma försvarsspelet som var mycket bra, berömmer Izet.

 

Eskils har ett antal stora talanger i laget och en av de största är Nova Karlsson som dundrade in hela sex mål i matchen.

 

- Nova var fantastiskt bra och ska ha extra plus. Jag vill även berömma Julia Lennartsson som visserligen inte gjorde mål men som skapade många lägen för lagkamraterna, poängterar Izet.

 

- Nu ska vi träna på tisdag och sedan blir det en träningsmatch mot Staffanstorp. Den tilltänkta generalrepetitionen. Sedan får vi se hur vi ska disponera tiden fram till seriestarten när den nu infaller, slutar han.

 

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se