SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

IF Centern - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 augusti, 13:00
Plats:Kärlekens IP
Serie:Svenska Cupen 2020/21 omg. 1-3
Samling:12:00
Storseger i Halmstad i Svenska Cupen
2020-08-01 17:13
Division 2-laget Centern blev en munsbit för ett helskärpt Eskilsminne IF när Svenska cupenmatchen avgjordes i Halmstad på lördagen. Matchen slutade 1-9 (0-7) och blev till slut en ”bra dag på jobbet” när Eskilstjejerna kontrollerade matchen och bara tillät hemmalaget ett enda avslut på mål - vilket dock resulterade i tröstmålet.
Eskils gjorde en riktigt bra första halvlek där 4-4-2-systemet firade stora framgånger anfallsmässigt.

- Våra forwards var på toppenhumör. Nova Karlsson svarade för fem mål och Johanna Olsson tre. Tjejerna kände att vi hela tiden kunde skapa farligheter och det gjorde att de emellanåt blev lite för ivriga och ville avsluta väl snabbt, säger assisterande tränaren Johan Håkansson.

- Efter paus slog vi av lite på takten och såg mer till att ha god krontroll och inte låta hemmalaget få ta över och skapa chanser. Jag vill dock ge Centernspelarna en stor eloge då de aldrig gav upp och hela tiden spelade fotboll. Så fort vi blev lite för avvaktande så försökte de ta kontrollen över matchen, berömmer Johan.

Eskils nionde mål gjorde av Alice Egnér som fick spela 45 minuter. Alice har dragits med skadeproblematik men visade sig hålla för detta test.

- Emma Petrovic ådrog sig en skada i en träningsmatch förra veckan och fick nöja sig med 70 minuter då vi inte vill fresta på hennes fysik. Även Johanna Olsson fick 70 minuter, berättar Johan.

Glädjande vart att 15-åriga Emma Widesjö fick chans att känna på A-lagsfotboll i tävlingssammanhang. Det fick även Inez Gertzen som fick göra sin A-lagsdebut i tävlingssammanhang. Inez fick spela 20 minuter.

- Detta var en stabil insats av hela laget men naturligtvis vill man lyfta fram Nova Karlsson och Johanna Olsson som verkligen fick utdelning på sitt anfallsspel. Plus också till Julia Lennartsson och vår lagkapten Julia Nyberg Spets som höll ihop styrkorna på ett föredömligt sätt, säger Johan.

Texta: Lasse Möller

<< Tillbaka