SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF - FC Rosengård
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 07 oktober, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Serie:Svenska Cupen 2020/21 omg. 1-3
Samling:18:00
Förlust men Eskils gav FC Rosengård en hård match
2020-10-07 22:34
Eskilsminne IF:s damer gav Allsvenska Rosengård en match in på mållinjen när lagen möttes i Svenska cupens tredje omgång på Harlyckan på onsdagen. Matchen slutade 2-3 (1-2) men det unga Eskilslaget visade att man inte klev undan en millimeter när landslagsspelare och rutinerade Allsvenska lirare satte till.
- Just nu är jag besviken men om två-tre dagar kan jag nog se matchen i ett annat ljus, sa Eskils tränare Izet Kaljic.

Samtidigt som vinnarskallen Izet inte riktigt visste vilket ben han skulle på kramade Eskilstjejerna om varandra, skrattade och visade med all önskvärd tydlighet att de var nöjda med sin insats. Och det hade de all anledning att vara.

Rosengård som är ett gediget topplag i Allsvenskan säsong efter säsong startade matchen med i huvudsak spelare som är avbytare i Allsvenskan. På bänken fanns dock enbart landslagsspelare och startspelare.

Det var dock Eskils som vaskade fram den första vassa chansen. I den 10 minuten fick Eskils ett öppet läge men bollen räddades till hörna. Rosengård stack emellan med ett skott över med i den 16 minuten kunde sånär Johanna Olsson få in bollen men målvakten Emma Lind hann före.

Eskils stod upp på ett imponerande sätt och det kändes inte helt rättvist när Anam Imo fick göra 0-1 efter 36 minuter.

Men repliken lät inte vänta så länge på sig. I den 42 minuten drog mittbacken Matilda Eriksson på ett lurigt långskott från högerkanten som letade sig in i bortre nätgaveln och 1-1 var ett faktum.

Tyvärr blev lyckan kortvarig då Rosengårds Beatrice Persson kunde trycka in ett skott från halvdistans i den 43 minuten.

Rosengård bytte i andra halvlek in tre av sina ordinarie Allsvenska spelare och satte ett lite hårdare tryck på hemmalaget som dock stred berömvärt. Sacha Micha hade massor att göra och skötte sig bra mellan stolparna.

Tyvärr fick hon redan i 49 minuten släppa in 1-3 bakom sig och målskytt var åter igen Anam Imo.

I det läget trodde nog många att proppen skulle gå ur och hemmalaget ramla igenom. Men tvärtom klev Eskilsspelarna fram ännu intensivare. Det togs långa löpningar, sattes emot i närkamper och spelare offrade sig helhjärtat för klubbmärket.

I 61 minuten hade Eskils en jättechans och man hotade flera gånger med snabba omställningar.

- Det kändes ju lite som kontrasternas match när Rosengård satte in tre Allsvenska spelare medan vi bytte in ungdomarna Julia Nilsson, Inez Gertsen och Agnes Eklöf, säger assisterande tränare Johan Håkansson med ett brett leende.

Unga Agnes Eklöf hade inte varit inne på Harlyckans utmärkta plan mer än en minut när hon efter en hörna dundrade upp 2-3 i nättaket. Då visade klockan på drygt 85 minuter.

Eskils satsade hårt de sista minuterna och Julia Lennartsson hade den sista riktigt vassa chansen i 88 minuten.

- Jag ville vi skulle tävla hela vägen in till slutsignalen och det gjorde verkligen tjejerna. Jag är oerhört stolt över mina spelare och som sagt om några dagar så kan jag nog se att vi gjorde en fantastiskt bra match mot ett Allsvenskt lag, sa Izet.

Att dela ut beröm till enskilda spelare är svårt i denna match. Samtliga Eskilsspelare klev fram och svarade för strålande insatser. Högsta betyg och det är bara att beklaga att man föll på målsnöret.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka