SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Hittarps IK
1 - 1
Eskilsminne IF
Hittarps IK1 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 30 juni, 19:00
Plats:Laröds IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000226008
Samling:18:00
Delad pott i regnigt derby
2021-07-01 00:23

Det var inga nöjda Eskilsspelare som lämnade Laröds IP på onsdagen efter att ha spelat drygt 90 minuter i ett ihållande regn. På en plan som bitvis såg ut som en plaskdamm spelade de båda Helsingborgslagen 1-1 (0-0) där hemmalaget visade det mesta av viljan och intensiteten men där Eskils skapade de mesta och bästa målchanserna.

- Det kändes lite som om Hittarpsspelarna ville mera än våra spelare i kväll, sa Eskils tränare Patrik Lennartsson direkt efter matchen.

- Vi hade oerhört svårt att sätta press på dem då vi inte fick upp tillräckligt med folk i anfallet. Avsluten var heller inte av tillräcklig kvalitet. Visserligen var ju de yttre förutsättningarna inte speciellt roliga vilket hämmade vårt spel men vi måste kunna bättre. Och det kan vi, förklarade Patrik.

Matchen kännetecknades av två lag som inte ville förlora och det såg stundtals ut som en fotbollstennismatch där bollen gick fram och tillbaka mellan lagen. Slarviga passningar och många felbeslut från båda lagen. Eskilsspelarna verkade ofta stressade och slog bort ett antal bollar trots att man hade gott om tid att värdera passningarna.

Hittarp var onekligen något hetare och kämpade som furier för att ta säsongens första poäng. Efter en mållös första halvlek skulle det bli utdelning på målkontot för båda lagen.

I den 62 minuten kunde Johanna Olsson avsluta i tomt mål sedan Agnes Nilsson serverat en kalaspassning som målvakten felbedömde. 

Glädjen skulle dock bli kortvarig. I den 69 minuten kunde Hittarp ta sig fram obehindrat på högerkanten och när bollen spelades in nickades den in till 1-1.

Avslutningskvarten blev en press från Eskils. Men trots ett antal riktigt heta chanser kunde man inte sätta dit segermålet.

Matchen slutade 1-1 men det var inte nattsvart rakt igenom. Det fanns två stora ljuspunkter i Eskils.

Maja Nilsson, blott 15 år, visade upp ett spel som imponerade. Hennes lugn, passningsförmåga och närkampsspel i kombination med en otroligt mogen placeringssäkerhet var matchens behållning.

Lika imponerande var Emma Widesjös inhopp som anfallare. Hon kom in i den 64 minuten och inledde med att vinna tre stenhårda närkamper första minuten. Emma har en hårdhet och snabbhet som kommer att skörda framgångar. Även här har Eskils en spelare som är något utöver det vanliga.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka