SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
2 - 0
FC Rosengård 1917
Eskilsminne IF2 - 0FC Rosengård 1917

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 oktober, 14:00
Plats:Västergårds IP 5
Tävling:
Matchnummer: 000226016
Samling:13:00
Eskils kontrollerade serietvåan i ny seger
2021-10-16 17:41

Efter att på lördagen ha besegrat serietvåan Rosengård med 2-0 (2-0) kan vi utan att darra på manschetten konstatera att Eskilsminne IF:s damer för tillfället har den absolut bästa formen i serien. De senaste tre matcherna har inneburit seger mot serieledande Ifö/Bromölla, seger mot Hammenhög och nu senast seger mot Rosengård. Eskils tog en välförtjänt trepoängare och gästerna kunde aldrig riktigt hota ett välorganiserat hemmalag.

Redan i den andra minuten plockade Eskils fram en riktigt het chans då Johanna Olsson kom fram på vänsterkanten men hennes avslut strök tätt utanför Rosengårdsmålvaktens bortre stolpe.

Det skulle dock bli revansch för Johanna då hon i den 25 minuten svarade för en spektakulär framspelning till 1-0-skytten Jasmine Hansen. Johanna bjöd på en klackspark som helt ställde Rosengårdsförsvaret.

Undantaget de inledande tio minuterna kontrollerade Eskils matchen genom hög press och fysiskt spel. Man lät aldrig gästerna få bygga upp något ordnat spel samtidigt som man hela tiden hotade framåt.

I 43 minuten skulle det bli ny utdelning för Eskils. På en hörna gick lagkaptenen Julia Nyberg Spets upp högt över bevakningen och nickade in 2-0.

I den andra halvleken kunde Eskils mer eller mindre spela av tiden. Gästerna hade någon kort period efter 65 minuter då de etablerade lite tryck men chanserna lyste med sin frånvaro. Eskils hade ett antal halvchanser men en riktigt het som man dock blev lurad på.

En Rosengårdsförsvarare tog klockrent med hand innanför straffområdet men av någon anledning kom aldrig någon signal.

Notabelt från andra var en klurig bakåtspark från Jasmine Hansen som gästernas målvakt dock fick tag på.

- Jag tycker vi tog en rättvis seger och det var egentligen aldrig någon fara. Vi hade bestämt inför matchen att vi skulle pressa högt och skapa problem för Rosengård, säger tränare Patrik Lennartsson.

- Undantaget de inledande tio minuterna tycker jag inte de hade något alls. Jag är dock inte nöjd med hur vi avslutade matchen. Vi blev slarviga, hade alldeles för korta bollinnehav. Även om jag förstås är glad för segern finns det skönhetsfläckar, poängterar han.

Under matchen gjorde Patrik Lennartsson endast ett byte.

- Ja jag ville inte röra i backlinjen som jag tyckte fungerade mycket bra. Sedan är det inte lätt att kasta in spelare i en intensiv match när vi har kontrollen, förklarar han.

Den av många duktiga spelare i hemmalaget var Julia Nyberg Spets. Hon visade upp det bredaste av leenden efter segermatchen.

- Ja detta var verkligen en härlig seger. Vi kontrollerade matchen rakt igenom. Vi gick in med rätt inställning och gjorde en bra match, förklarar Julia Nyberg Spets.

- Vi vinner på vår fysik. Vi är ett bra lag när vi kan vinna bollen högt och spela runt. Laget har fått ett helt annat självförtroende. Vi visar stort tålamod. Lite synd att serien inte är längre. Känns som vi är bästa laget nu, skrattar Julia.

Om vi ska berömma spelare så ska hela backlinjen i Eskils ha överbetyg. Julia Nyberg Spets var riktigt bra på mitten liksom Emma Persson. Framåt var de tre i anfallet hela tiden starka.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka