SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Hällaryds IF
0 - 5
Eskilsminne IF
Hällaryds IF0 - 5Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 oktober, 14:00
Plats:Klockarebacken 1
Tävling:
Matchnummer: 000226019
Samling:13:00
Ketchupeffekt gav Eskils 5-0-seger
2021-10-23 18:24

Efter en initiativlös och som tränare Patrik Lennartsson betraktade som lite frånvarande första halvlek lossnade det rejält för Eskilsminne IF i den andra halvleken mot Hällaryd. Det blev rena ketchupeffekten när Eskils bombade in fem mål och kunde åka hem med en klar bortaseger med 0-5 (0-0) där en taktisk förändring i andra halvlek fick fart på Eskilsspelet. Genom storsegern klev laget nu upp på en andraplats i serien på bättre målskillnad än Rosengård.

Matchen mot Hällaryd spelades på konstgräset i Asarum vilket på förhand borde gynna Eskils lite snabbare och tekniska spel jämfört med den trånga gräsplanen i Hällaryd.

- Tyvärr kom vi inte rätt in i positionerna i första halvlek. Tjejerna var inte riktigt påkopplade. Inställningen saknades och de verkade lite frånvarande, säger Patrik Lennartsson efter matchen.

- Men vi tog det i halvtidspausen samtidigt som vi bestämde oss för att göra en taktisk förändring genom att ta ut en anfallare och sätta upp mittbacken Aggi Nilsson på mitfältet. In i backlinjen kom Maja Nilsson, berättar han.

0-1 kom cirka 20 minuter in på matchen. Johanna Olsson tog en löpduell med två hemmaförsvarare. Hemmalaget skrek efter frispark men domaren lät spelet fortsätta och bollen letade sig fram till Jasmine Hansen som satte 0-1.

- Det målet var lite förlösande för sedan kom utdelningen efter hand. 0-2 var dagens läckerhet. Aggi Nilsson - som svarade för en makalös arbetsinsats på mitten - gjorde en löpning på vänsterkanten. Hon spelade in bollen och skrek till Johanna Olsson att hoppa. Vilket hon gjorde och bollen nådde fram till Julia Nyberg Spets som drog på en kanon utanför straffområdet till 0-2, berättar Patrik.

0-3 svarade Johanna Olsson för sedan hon kom fram i en löpning på vänsterkanten, rundade sin bevakning och satte bollen kallt i mål.

0-4 var en straff efter hands. Julia Nyberg Spets var som vanligt obeveklig och dunkade in bollen i nät.

Det avslutande målet kom efter att Julia Lennartsson - som för dagen spelade på mittfältets vänsterkant - drev upp bollen och skickade in den framför mål där Jasmine Hansen dök ut från den blinda vinkeln och satte 0-5.

- Även om vi inte spelade bra i första halvlek hotade inte Hällaryd heller. De spelade defensivt och försökte dra ner tempot, säger Patrik.

- Även om vi vinner med 5-0 så känns det att vi kan en nivå bättre. Jag är nöjd med den andra halvleken och utdelningen, konstaterar han.

Aggi Nilsson och de båda inhopparna Maja Nilsson och Julia Nilsson får lite extra beröm för sina insatser denna dag.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se