Matchnummer: 000226028
Samling:14:00
Eskils lyckades inte luckra upp TFF:s defensiv
2021-10-31 18:44

Eskilsminne IF:s damers sista hemmamatch för säsongen blev inte den festföreställning som man hade hoppats. Matchen mot Trelleborgs FF slutade 1-1 (1-1) och kännetecknades av hemmalagets svårigheter att luckra upp gästernas defensiv och det kändes som en lång säsong börjar ta ut sin tribut när det gäller energi och vilja.

Gästerna kom till Västergård med en klar inriktning. En tät defensiv och sedan allt fokus framåt på omställningar. En spelstil som Eskils stött på ett flertal tillfällen under säsongen.

- Vi hade helt klart problem att hantera att de backade hem och bara satsade på omställningar. Vi hade på tok för långsamt bolltempo och hade inga nycklar att lösa upp deras defensiv. Detta är något vi nog måste inrikta oss på att fler lag kommer att använda mot oss och vi måste komma tillrätta med hur detta ska hanteras, sa tränare Patrik Lennartsson efter matchen.

Undantaget de båda målen var det inte speciellt mycket som hände i chansväg denna match. TFF spelade försiktigt med mycket folk hem och när man erövrade bollen kom den långt och snabba forwards rusade mot mål.

I den 32 minuten kom en långboll och en stunds ouppmärksamhet i Eskilsförsvaret räckte för att Anna Plantin skulle kunna sätta dit 0-1. Anna Plantin var för övrigt den som hotade mest under matchen. En klart farlig motståndare som hade både styrka och fart.

Man trodde att matchen skulle öppnas upp något då Agnes Nilsson forcerade in 1-1 i 38 minuten men det hela ebbade mer eller mindre ut efter kvitteringen.

I 45 minuten hade TFF ett riktigt bra avslutsläge men här svarade Eskils målvakt Sacha Micha för en strålande räddning när hon tippade bollen till hörna.

Andra halvlek blev ett långt sömnpiller i takt med att omläggningen till vintertid tog ut sin rätt och det började skymma rejält i slutminuterna. Det som egentligen var en 0-0-match slutade 1-1 och två mål blev underhållningsfaktorn denna söndag.

- Vi får ta lärdom av denna match. Vi vill ju bli tvåa i serien men nu kan vi inte avgöra detta själva. Rosengård måste tappa poäng mot Laholm i sista matchen samtidigt som vi ska slå Nättraby borta, sa Patrik.

- Man vill ju alltid vinna och spela bra men i dag var det avslaget och geistlöst, slutar han.