SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Nättraby GoIF
1 - 4
Eskilsminne IF
Nättraby GoIF1 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 november, 14:00
Plats:Arena Rosenholm
Tävling:
Matchnummer: 000226036
Samling:13:00
Seger mot Nättraby gav Eskils tredjeplatsen
2021-11-07 18:56

Eskilsminne IF:s damer avslutade seriespelet som man började det med en seger. 4-1 (1-1) borta mot Nättraby innebar att laget slutade på tredje plats i serien - med smak på en andraplats - bakom Bromölla och Rosengård. Mot Nättraby var det åter Eskilstjejernas starka fysik och kondition som tog ut sin rätt. Hemmalaget hade i princip inte ett enda avslut på mål efter paus. Istället avgjorde Eskils matchen med tre välförtjänta mål.

- Många av årets matcher har inneburit att vi mött lag som parkerat bussen och inte velat spela fotboll. Så var det även i dag men det är kanske också ett kvitto på att man har respekt för oss och att vi är ett bra lag, sa tränare Patrik Lennartsson efter matchen.

- Vi är glada och nöjda med att ha kunnat uppfylla den målsättning vi satte i vintras - att bli Topp 3. Vi har genomfört en säsong där vi utvecklat spelet och blivit ett bollförande lag som kunnat dominera matcherna, konstaterar han.

I söndagens match var det Nättraby som tog ledningen redan i den 7 minuten. Eskils kunde dock kvittera i 26 minuten där Johanna Olsson åter höll sig framme.

Det dröjde tio minuter in på andra halvlek innan Eskils tog ledningen med 2-1. Denna gång var det Julia Lennartsson som svarade för målet.

Matchen punkterades sedan definitivt i den 83 minuten när Jasmine Hansen gjorde 3-1. 4-1 kom i 90 minuten och det var Johanna Olsson som satte sitt andra mål för dagen.

- Samtliga tre kedjespelare leverade precis som det är tänkt. Glädjande är att Johanna Olsson blev skytteligavinnare på 25 mål, säger Patrik.

- Julia Lennartsson har gjort 13 mål och Jasmine Hansen 8 sedan hon kom tillbaka efter skada i höst, tillägger han.

Nu kommer Eskilstjejerna att få ta det lite lugnt en period. Det har varit en lång säsong och tjejerna är förtjänta av lite vila.

- När vi slutar för decembervilan kommer vi att ha haft 177 aktiviteter. När jag spelade Allsvenskt 1985 vann jag träningspriset på 175. Detta visar hur mycket fotbollen har gått fram. Våra tjejer har tränat mer i år än man gjorde i Allsvenskan på den tiden, förklarar Patrik.

- Säsongen har varit enormt lång och tjejerna är trötta både fysiskt och psykiskt. Nu ska det samlas krafter och i januari drar vi igång med uppladdningen inför nästa säsong, slutar han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka