SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Färjestadens GOIF
0 - 2
Eskilsminne IF
Färjestadens GOIF0 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 27 juni, 14:00
Plats:Tallhöjdens IP
Tävling:
Matchnummer: 000226039
Samling:13:00
Stabil bortaseger mot Färjestaden
2021-06-27 18:41

Det gick inte att ta miste på glädjen i Eskilsminne IF när domaren blåste av bortamatchen mot Färjestadens GIF på söndagseftermiddagen. Matchen slutade 0-2 (0-1) sedan Johanna Olsson och Ellen Pigg svarat för två kliniska avslut. Färjestaden hemma på Öland är en mycket svårfjällad motståndare men tränare Patrik Lennartssons lagbygge börjar nu visa vad man kan och tog årets andra seger.

Eskils fick precis den start laget behövde i denna match. I den 9 minuten kom Julia Lennartsson runt på högerkanten och spelade in bollen. Där kom Johanna Olsson löpande emot den främre stolpen och tryckte säkert in 0-1.

- Färjestaden skapade egentligen inte speciellt mycket under matchen tycker jag. De hade ett avslut där vår målvakt Madelene Norbo svarade för en bra räddning. I övrigt var det mest hörnor där de höll sig framme. Vi hade de bästa chanserna som jag såg det, berättar Patrik Lennartsson.

I den andra halvleken tog Eskils ett kliv framåt och hade mer av spelet utan att dominera matchen. Och även i denna halvlek fick man ett tidigt mål.

Frida Ottosson dribblade sig fram på vänsterkanten och kommer in i straffområdet. Hon spelar in bollen som går förbi högen av spelare till en fristående Ellen Pigg som ensam med tomt mål kallt rullar in 0-2 i den 48 minuten.

- Vi skapade ytterligare några lägen och skulle nog haft en straff också. Men nu behövde vi inte den denna gång och förhoppningsvis har vi den tillgodo när den behövs, skrattar Patrik.

I ordinarie målvakten Sacha Michas frånvaro fick Madelene Norbo chansen att stå.

- Jag vill verkligen berömma Madde. Hon hade inte de där svåra avsluten att hantera men hon spelade ett tryggt och säkert målvaktsspel som skänkte lugn i laget. Hon plockade ner höjdbollar, agerade på hörnor, och knep bollar framför fötterna på motståndarna. En alltigenom strålande insats, berömmer Patrik.

Han vill också hylla en annan spelare som lyfts upp i truppen inför denna säsong.

- Emma Widesjö kom in i andra halvlek och spelade i anfallet. Hon är en typ av anfallare som vi inte haft. En targetspelare som håller i bollen och ser till att laget tar sig upp i banan. En mycket intressant spelare. Men denna dag ska hela laget ha massor av beröm för en genomärlig arbetsinsats där alla gjorde sitt bästa, förklarar han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken


<< Tillbaka