SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Laholms FK
3 - 4
Eskilsminne IF
Laholms FK3 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 05 juni, 14:00
Plats:Glänninge Park A
Tävling:
Matchnummer: 000226049
Samling:13:00
Stark insats av Eskils damer i premiärseger
2021-06-05 18:36

Det fanns gott om hjältar i Eskilsminne IF:s damlag när slutsignalen ljöd på lördagseftermiddagen i bortamötet med Laholm. Ja faktiskt hela truppen enligt en lycklig och glad Patrik Lennartsson, ny huvudtränare. Eskilstjejerna svarade för en gedigen insats mot ett mycket bra hemmalag och kunde vinna matchen när Johanna Olsson gjorde sitt andra mål i den 90 minuten. Matchens slutade 3-4 (2-0).

- Jag är så glad över den fantastiska lagandan som finns i Eskils. Jag har aldrig sett en så lycklig avbytarbänk som vår när matchen var slut. Tjejerna som inte fick chans till inhopp men som var med och stöttade hela tiden jublade ikapp med de på bänken. Detta var kollektivets seger och det föll en sten från hjärtat, erkänner Patrik.

Efter genrepet mot Lunds SK som innebar en 0-1-förlust var Patrik orolig.

- Det ska erkännas att ingen var speciellt glad på träningen dagen efter den matchen. Men vi kunde gemensamt lösa ekvationen och matchen mot Laholm var riktigt bra, förklarar Patrik.

Det som störde lite var att de tre baklängesmålen kom på individuella misstag men detta ska man jobba med att få rätt på poängterar han.

Trots ett spelmässigt övertag i första halvlek kunde hemmalaget ta ledningen med 2-0.

- Det var oturliga mål men i paus så samlade vi ihop oss och lovade att vi skulle åka hem med minst en poäng, berättar Patrik.

Och efter bara 8 minuter av andra halvlek hade man hastigt och lustigt kvitterat. Det värmer ett Eskilshjärta extra att tjejen som svarade för båda målen var Saga Andersson. Lagets vänsteryttermittfältare har varit otursförföljd med skador men nu är hon frisk och kunde direkt i seriepremiären visa vilken stor talang hon är.

Laholm kunde åter ta ledningen men Eskilstjejerna gav aldrig upp. 3-3 kom genom Johanna Olsson på hörna och i den 90 minuten kom Julia Lennartsson fram på kanten och slog in bollen till Johanna som även hon svarade för två mål denna dag.

- Ja kan lova att många lag kommer att få problem här i Laholm. Det är ett riktigt bra lag så vår seger smäller högt, säger han.

- Glädjande i dag var också att vi fick ett kvitto på hur bra kondition tjejerna har. Laholmsspelarna blev trötta och man tvingades byta ut sina bästa spelare, tillägger han.

Notabelt från matchen är att Patrik Lennartsson svarade för en taktisk finurlighet när han lät lagets tvillingar Ellen och Lovisa Pigg spelar innemittfältare. Dessutom byttes de unga talangerna Emma Widesjö, Maja Nilsson och Julia Nilsson in i matchen.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka