SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
2 - 5
Halmstads BK
Eskilsminne IF2 - 5Halmstads BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 juni, 14:00
Plats:Västergårds IP 5
Tävling:
Matchnummer: 000226056
Samling:13:00
Eskils målvakt skadad när laget föll mot Halmstads BK
2021-06-13 19:08

Eskilsminne IF:s damer vill nog skaka av sig söndagens hemmamatch mot Halmstads BK snarast möjligt. Efter den energifyllda seriepremiären borta mot Laholm fanns förhoppningen om en ny bra insats när HBK gästade. Men det blev förlust med 2-5 (1-2) och dessutom åkte målvakten Sacha Micha på en fingerskada som vi ännu inte vet hur allvarlig den är.

- Vi fick aldrig riktigt grepp om dem i dag. Det verkade som om tjejerna saknade lite energi och kraft. Jag vet inte varför men vi kan förstås inte lägga oss ner och dö för detta. Serien är lång och det är bara att ladda om och komma igen till nästa match, sa tränare Patrik Lennartsson efter matchen.

HBK tog ledningen redan i den 3 minuten men bara sekunderna senare kvitterade Johanna Olsson till 1-1. Så långt var allt gott och väl. Men så kom då den situation som förändrade matchen i den 35 minuten.

I en tät situation framför mål blev Eskils målvakt skadad samtidigt som domaren blåste mål för HBK.

- Jag hade mina händer uppe framför ansiktet då deras spelare sparkade högt. För mig är det hög spark och vår frispark men domaren blåste mål till dem, sa en ledsen och arg Sacha Micha där hon fick se matchen från sidlinjen de resterande 55 minuterna.

- Hur allvarlig skadan är vet jag inte. Det gör jätteont. Jag får åka till sjukhuset och få det kollat nu efter matchen, sa hon.

18-åriga Wilma Svensson fick hoppa in i målet och höll tätt fram tills 60 minuten då hon fick kapitulera för första gången. HBK spädde på till 1-4 i den 70 minuten och det såg då riktigt mörkt ut för Eskils.

I den 83 minuten gav dock Julia Lennartsson hemmafansen lite hopp när hon kallt reducerade till 2-4. Eskils lyfte upp spelet och gjorde några byten. Då hände det som ofta händer när ett lag desperat jagar reducering. Motståndarna kontrade in 2-5 i 91 minuten.

- En sak utkristalliserade sig i matchen. Vi är lite för snälla. Vi måste bli betydligt tuffare i närkamperna. HBK-spelarna gick in tufft och kunde vinna många närkamper, konstaterar Patrik Lennartsson.

På frågan om det fanns någon spelare han vill lyfta trots förlusten så har han inte svårt att hitta en ljuspunkt.

- Matilda Eriksson är mycket bra i dag, berömmer han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka