SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Ifö Bromölla IF
2 - 1
Eskilsminne IF
Ifö Bromölla IF2 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 19 juni, 14:00
Plats:Strandängens IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000226065
Samling:13:00
Eskils målvakt fick utgå efter hjärnskakning
2021-06-19 18:42
Maja Nilsson

Oturen grinar Eskilsminne IF:s målvakt Sacha Micha i ansiktet. I matchen mot Halmstads BK fick hon utgå efter att ha blivit sparkad på handen med befarat brott. Det var dessbättre inte så. I lördagens match mot Ifö/Bromölla borta tvingades Sacha Micha åter bryta matchen i första halvlek sedan hon kolliderat med en av hemmalagets forwards. Ambulans tillkallades men tjejerna slapp åka till sjukhus. Dock befaras hjärnskakning på båda spelarna som låg kvar en timme på planen.

- Man valde då att flytta matchen till Bromöllas konstgräsplan istället för att flytta på de skadade tjejerna, berättar Patrik Lennartsson - tränare i Eskils.

Matchen vanns av hemmalaget Ifö/Bromölla med 2-1 (1-0) men det var en sur förlust tycker Patrik.

- Ja i dag hade vi inte marginalerna på vår sida. Tjejerna gör en fantastiskt bra match. Vi hade gjort en del ändringar jämfört med förlustmatchen mot Halmstad och det föll bra ut. Vi var värda minst en poäng i dag, tycker han.

Hemmalaget kunde göra 1-0 i första halvlek efter cirka 20 minuter. I den andra kvitterade Eskils efter en hörna där 15-åriga Maja Nilsson - som fick debutera från start denna dag - fångade upp bollen på den bakre ytan och snyggt placerade in den till 1-1.

- Maja gjorde en mycket bra match. Man kan inte tro att det handlar om en tjej på 15 år. Moget och säkert spel, berömmer Patrik.

Eskils hade lägen att avgöra matchen men istället blev det hemmalaget som i den 86 minuten kunde göra 2-1 något turligt.

- Tjejerna är förbaskade på resultatet men glada för sin insats. Vi kommer att vinna många matcher i denna serie om vi fortsätter utveckla detta spel, säger Patrik.

- Jag vill framhäva kollektivet med ett plus till inhoppande målvakten Wilma Svensson som ersatte Sacha, slutar han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka