SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Emmaboda IS
1 - 4
Eskilsminne IF
Emmaboda IS1 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 juli, 14:00
Plats:Emmaboda IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000226075
Samling:13:00
Klar seger för Eskils damer
2021-07-31 20:01

Långtidsskadade Lovisa Ohlander fick chansen i startelvan i lördagens seriematch borta mot Emmaboda. Detta sedan hon svarat för en bra come back i cupmatchen mot Halmstads BK. Lovisa tackade för förtroendet genom att göra Eskils två första mål när laget besegrade Emmaboda med 4-1 (2-0). Även om spelet inte riktigt levde upp till tränare Patrik Lennartssons förhoppningar var han ändå nöjd med insatsen och inte minst med den klara segern.

- Vi var det bättre laget, inte tutal om saken. Men det var en period i första halvlek och likaså i den andra när vi slarvade och inte var så omsorgsfulla som vi ska kunna vara. Vi vill ju alla vara så bra vi kan men det finns fortfarande lite att jobba med, säger Patrik.

Eskils inledde matchen klart bäst. Men 1-0 var något av en skänk. En hemmaspelare slarvade med bakåtpassningen till målvakten och Lovisa Ohlander kunde enkelt snappa upp bollen och rulla in den i mål.

2-0 var även det signerat Lovisa Ohlander som fick en passning från Julia Lennartsson som hon omsatte i mål. Ett härligt kvitto på att denna talangfulla och duktiga tjej nu kan vara på väg tillbaka mot bästa formen.

- Tyvärr tappade vi 15-20 minuter helt i första halvlek där spelet inte fungerade. Men Emmaboda kunde trots mer bollinnehav inte skapa några direkta chanser, säger Patrik.

Det skulle dock komma ett mål i början av den andra halvleken när domaren blåste för straff.

- Vi är helt frågande till hur denna situation kunde resultera i en straff. Uppenbarligen blåste domaren straff för en situation som hände utanför straffområdet, förklarar Patrik.

Straffen var Sacha Micha oerhört nära att rädda men den lyckades ta sig över linjen.

En bit in i andra halvlek beslöt sig Patrik Lennartsson för att byta in tre spelare.

- Jag satte in Julia Nilsson, Emma Widesjö och Ronja Kindblad. Samtidigt flyttade jag ut Johanna Olsson på kanten och lät Emma Widesjö ta den centrala forwardsrollen. Detta gav bra resultat. Vi tar tag i matchen igen, berättar han.

Detta märktes också i målprotokollet där 3-1 kom sedan Julia Nilsson spelat fram Johanna Olsson som passade in bollen till Emma Widesjö som kunde rulla in den i tomt mål.

Punkten för tillställningen satte Julia Lennartsson som mer eller mindre på egen hand kunde ta sig igenom Emmabodaförsvaret och göra 4-1.

- Nu laddar vi om batterierna och njuter av segern en dag. Sedan börjar vi förberedelserna för derbyt mot Hittarp hemma på Västergård på onsdag, slutar Patrik Lennartsson.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka