SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
FC Rosengård 1917
5 - 1
Eskilsminne IF
FC Rosengård 19175 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 09 augusti, 19:15
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 000226080
Samling:18:15
Eskils utan chans mot FC Rosengård 1917
2021-08-09 22:00

På måndagskvällen ställdes Eskilsminne IF:s damlag inför en övermäktig uppgift när man mötte hittills obesegrade Rosengård på Malmö Idrottsplats. Rosengård vann matchen med 5-1 (1-1) och Eskils var aldrig i närheten av att kunna hota sin motståndare denna kväll.

- Det är inget att försöka skyla över. Vi var helt enkelt inte bra nog. Vi mötte ett bättre lag. Denna gång var det inte individuella misstag som fällde oss. Det var laget som inte fungerade, konstaterade Eskilstränaren Patrik Lennartsson direkt efter matchen.

Eskils kvitterade Rosengårds ledning i den första halvleken då skyttedrottningen Johanna Olsson gjorde 1-1. Och i första halvlek var chanserna ganska jämnt fördelade. Dock med en väsentlig skillnad.

- Ja Rosengård ägde i princip bollen hela halvleken. De hade en rörlighet som vi saknade, sa Patrik.

Efter paus var det i princip ett lag på banan. Rosengård gjorde fyra mål inom loppet av 20 minuter och punkterade alla förhoppningar om Eskilspoäng.

- Det är inte mycket mer än att åka hem och träna på och ta revansch i helgen när vi möter Hällaryd. Ibland får man acceptera att man möter lag som är bättre helt enkelt. Och i kväll var Rosengård det bästa laget, förklarar Patrik.

Att lyfta fram några speciella spelare vill han inte göra efter den svidande förlusten.

- Nej det vore inte rättvist. Alla försökte och ville men det fungerade helt enkelt inte. Det hjälper inte att skrika och gnälla, bara att komma igen. Vi kan bara rätta till dagens misstag i kommande matcher. Denna är redan spelad, slutar han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka

 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se