SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
5 - 1
Nättraby GoIF
Eskilsminne IF5 - 1Nättraby GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 augusti, 15:00
Plats:Västergårds IP 5
Tävling:
Matchnummer: 000226100
Samling:14:00
Ny imponerande seger av Eskils
2021-08-28 20:44

Inför dagens hemmamatch mot Nättraby hade Eskilsminne IF:s tränare Patrik Lennartsson valt att pränta in en devis i spelarnas medvetande. En fras han upprepade även i pausvilan när laget ledde med 2-0. Matchen slutade 5-1 och uppenbarligen tog laget till sig tränarens ord. Segern blev övertygande och fullständigt rättvis.

- Jag påpekade för tjejerna att inga träd växer upp i himlen. Så även om vi spelat bra undantaget matchen mot Rosengård så gällde det att vi inte skulle bli kaxiga. Därför var mina ord ”Ödmjukhet inför uppgiften”. Något som jag även lät tjejerna höra i paus, berättar en glad Patrik efter segermatchen.

- Jag är naturligtvis mycket nöjd efter dagens match. Vi har ju visat att vi kan vinna matcherna med marginal. Det handlar inte om några uddamålssegrar utan klara odiskutabla resultat. Jag kanske dröjde lite för länge med att byta in de sista tjejerna men när Nättraby reducerade till 4-1 ville jag inte att det skulle bli ett avslut där vi tappade fler mål, förklarar han.

Patrik Lennartsson låter trots glädjen undslippa en liten besvikelse.

- Det hade ju varit roligare att vinna med 5-0 men en dag som i dag får vi vara glada för detta. Det blir många matcher efter nästa helg så det blir utmärkta tillfällen att rotera spelarna mera, tillägger han.

Det fanns flera trevliga saker att notera i denna match. Skyttedrottningen Johanna Olsson verkar ha hittat flowet på allvar. Hon svarade för både 1-0 och 2-0. Dessutom spelade hon fram till de övriga tre målen denna dag. Ett fantastiskt facit.

Ett annat faktum som kan skrivas på kuriosans konto är att mittbacken Matilda Eriksson plötsligt seglat upp som en utmanare om Topp 3 i den interna skytteligan. Förra matchen svarade hon för ett mål. På lördagen gjorde hon två.
 
Först 4-0 hur kallt som helst efter fint pass från Johanna Olsson. Sedan avslutade hon med 5-1 som var dagens delikatess. Matilda dribblade sig fram längs högerkanten och kunde spela in till Johanna som serverade henne fritt läge och avslutet var distinkt.

Innan dess hade Emma Widesjö visat sin styrka som anfallare när hon kunde göra 3-0.

Eskils tjejer imponerar och om laget fortsätter så här är man definitivt med och kämpar om den Topp 3-plats laget sagt sig vilja han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se