SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
2 - 3
Laholms FK
Eskilsminne IF2 - 3Laholms FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 september, 14:00
Plats:Västergårds IP 5
Tävling:
Matchnummer: 000226116
Samling:13:00
Geistlöst Eskils föll mot Laholm
2021-09-18 18:58

Redan från avspark kändes det som att Eskilsminne IF:s damer inte var riktigt påkopplade när man på lördagen mötte Laholms FK hemma på Västergård. Gästerna var betydligt hetare och vann i princip varje närkamp. När krutröken skingrats hade Eskils tvingats inkassera ett svidande nederlag med 2-3 (1-2). Därmed tog Laholm revansch för förlusten hemma i seriepremiären.

Eskils har radat upp segrarna och svarat för många riktigt bra insatser under större delen av säsongen. Mot Laholm var det dock dags för ett magplask som skapar oro inför vad som väntar de närmaste veckorna.

- Vi har ett antal tuffa matcher som väntar - bland annat cupmatch mot Kristianstad och seriespel mot Bromölla och Halmstad - de närmaste veckorna. Nu måste tjejerna visa att de är mogna att hantera detta, sa en besviken Patrik Lennartsson, huvudtränare i Eskils, efter matchen.

- I dag är jag inte nöjd med mycket. Laholm var etta och tvåa på varje boll. När vi fick bollen attackerade de direkt och var aggressiva. När de fick bollen stod vi still och avvaktade, konstaterade han.

Laholm öppnade med en stark offensiv direkt. I den 3 minuten hade man en boll i stolpen. I den 12 minuten var det rörigt framför Madelene Norbo i hemmamålet men man lyckades reda ut den situationen. Men i den 13 minuten så small det. Laholm kunde göra 0-1 och uppförsbacken började.

Eskils skapade två farliga chanser i 23 och 24 minuten där först Emma Widesjö sköt över och sedan ett inspel från vänster från Emma Widesjö som gick förbi hela målet utan att någon kunde peta in bollen.

Istället kunde Laholm öka på till 0-2 i den 25 minuten på en hörna direkt i mål.

Eskils reducerade i den 42 minuten när Johanna Olsson nickade in 1-2 på hörna. Man förväntade sig en stark offensiv från hemmalaget efter paus. Något som laget ofta visat upp.

Chanserna kom också inledningsvis där Johanna Olssons skottlobb som slog i stolpe, ribba och ut var den hetaste.

Eskils tog över mer av spelet och inhopparen Jasmine Hansen serverades en bra boll av Johanna Olsson men fick inte till avslutet i den 75 minuten.

Men i den 79 minuten kom den efterlängtade kvitteringen då Ellen Pigg placerade in 2-2 efter pass från Johanna Olsson.

Tyvärr varade denna glädje bara i en minut för i nästa anfall slog en Laholmsspelare ett inlägg som gick rakt i mål och 2-3 var ett faktum.

Jasmine Hansen fick en sista chans men hennes nick gick centimetrarna utanför målvaktens högra stolpe.

- Vi har fortfarande chans att bli Topp 3 men tyvärr så sprack drömmen om en serieseger här. Om vi vunnit hade vi haft en liten möjlighet att vinna serien, sa Patrik Lennartsson.

- Det går inte att bortförklara dagens förlust. Vi hade för dåligt bolltempo. I och med att deras spelare var så aggressiva måste vi driva upp tempot mer om vi ska kunna skapa möjligheter. Sedan går det inte att prestera så dåligt passningsspel som visades om man vill vinna, slutar en både arg och bedrövad Patrik Lennartsson.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se