SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
1 - 6
Kristianstads DFF
Eskilsminne IF1 - 6Kristianstads DFF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 29 september, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000361060
Samling:18:00
Otäck skada på målvakten när Eskils cupföll
2021-09-30 11:47

Eskilsminne IF förlorade onsdagens Svenska Cupenmatch mot Allsvenska Kristianstads DFF med 1-6 (1-4) men det var en kväll där resultatet kom i andra hand. Allt överskuggades av en otäck skada på Eskils målvakt Madelene Norbo efter 54 minuters spel.

- Jag bryr mig inte om slutresultat i kväll. Vi mötte ett lag som var bättre än vi. Men jag kan inte acceptera hur deras Emma Petrovic kommer undan med ett gult kort när hon brakar in i Madelene med sträckt ben. Vår målvakt ligger ner och har bollen när Kristianstadsspelaren kommer farande. Domaren menade att hon inte kunde se hur smällen gick till från sin vinkel. Men tydligen kunde hon ändå bedöma att det var ett gult kort, sa en irriterad Patrik Lennartsson.

Matchen fick avbrytas en bra stund innan man kunde få Madelene Norbo bakom kortlinjen. Medan Sacha Micha hoppade in mellan stolparna försökte hemmaledarna hålla Madelene varm och tala med henne medan man väntade på ambulansen som anlände först efter att matchen avslutats.

- Som jag bedömer det har Madelene varat avsvimmad och fått en rejäl hjärnskakning, sa Sacha Micha - som är sjuksköterska till professionen - efter matchen.

- Hon är talbar men har ingen riktig uppfattning om vad som hänt. Hon säger sig inte ha ont, tillade Sacha.

Det var vid ställningen 1-4 som smällen kom och efter det tappade naturligtvis hemmaspelarna lite fokus då de såg hur deras lagkamrat låg utanför planen utan att resa sig.

Själva matchen var Kristianstads från början till slut. Vissa perioder hade Eskils möjlighet att hota Allsvenskarna men det var ingen tvekan om hur detta skulle sluta.

I den 18 minuten gjorde Emma Petrovic 0-1 och i den 21 ökade gästerna på till 0-2 genom Anna Welin.

Kvällens snyggaste mål svarade dock Eskils Johanna Olsson för när hon i den 29 minuten snurrade bort sin bevakning ute längs kortlinjen och avslutade med ett skott ur minimal vinkel i bortre krysset.

Även Johanna drabbades av en tuff tackling och avslutade sista tio minuterna av första halvlek bredvid planen.

Kristianstad kunde göra ytterligare två mål innan paus.

I andra halvlek var dominansen ännu större från gästerna men det blev inte utdelning i samma utsträckning. Två mål ytterligare innebar att matchen slutade 1-6.

- Tjejerna blev lite stressade och gjorde av med bollen lite för snabbt. Men det krävs denna typ av matcher för att vi ska gå framåt och utvecklas. Siffrorna är inget att snacka om Kristianstad var det bättre laget, sa Patrik Lennartsson.

Uppdatering: Under torsdagen mår Madelene Norbo bra bortsett från en rejäl huvudvärk. 

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka