SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
4 - 3
Eskilsminne DFF
Eskilsminne IF4 - 3Eskilsminne DFF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 januari, 13:00
Plats:Västergårds IP 9
Jämn match mellan Dam A och Dam Akademi
2022-01-29 18:32

Eskilsminne IF:s damlag inledde årets träningsmatchandet genom att möta det egna Akademilaget. På grund av att sjukdom och karantän slagit hårt mot Akademin fick A-laget låna ut tre spelare under första halvlek. Matchen slutade 4-3 (2-1) och det ska sägas att Akademins tjejer visade upp en härlig vilja när man nu matchade mot A-laget.

Eskils nye huvudtränare André Petersson hyllar klubbens enorma bredd på damsidan.

- Fantastiskt att vi kan ställa upp med så många duktiga tjejer. A-lagsspelarna tilläts inte få varken tid eller utrymme under hela matchen och det kommer att krävas att vi skruvar upp vårt beslutsfattande betydligt mer framöver. Men mycket kan nog tillskrivas att det även var årets första match, förklarar han.

Inledningsvis hade A-laget ett klart grepp och skapade rejält med chanser. När skyttedrottningen Johanna Olsson skarvnickade in 1-0 kändes det som att det kunde rinna i väg resultatmässigt. Men Akademin kämpade sig till baka och kunde kvittera genom Martyna Henriksson som elegant lade upp läget för sig själv och sedan avslutade med en perfekt skottlobb i bortre krysset. Det kommer att krävas något speciellt för att detta inte ska bli lite av Årets mål på Västergård i år.

Innan paus återställde Johanna Olsson ordningen för A-lagets del genom att sätta 2-1 från nära håll

Efter paus kom Akademin tillbaka och kvitterade genom Alice Hager. A-laget replikerade dock genom att Julia Lennartsson gjorde 3-2 och Ellen Roslund 4-2. Ellen spelade en halvlek vardera med A-laget och Akademin.

Målskyttet avslutades genom Agnesa Ibrahimaga som satte 4-3.

- Skönt att vi är igång och jag är övertygad om att vi kan betydligt bättre, konstaterar André.

Om du tittar på spelarna vilka tyckte du utmärkte sig lite extra?

- Ellen Roslund som just nu tränar med A-laget var matchens bästa spelare utan tvekan. Dessutom beröm till Julia Lennartsson för en stark insats, säger han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se