SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Malmö FF
3 - 4
Eskilsminne IF
Malmö FF3 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 16 februari, 19:15
Plats:Limhamns IP
Eskils fightade till sig en seger mot MFF
2022-02-16 22:15

”Om inte tekniken och spelet fungerar så kan man alltid kompensera detta genom att alla spelare fightas och kämpar”. Det konstaterade Eskilsminne IF:s assisterande tränare Patrik Lennartsson efter onsdagens träningsmatch i Limhamn mot Malmö FF. Eskils kunde tack vare ett effektivt utnyttjande av sina målchanser och ett hårt arbete i defensiven vinna matchen med 4-3 (2-1) mot det elitsatsande Malmölaget.

- Vi hade stora svårigheter att få spelet att stämma i den första halvleken. Malmö FF är ett mycket bra fotbollslag och de spelade aggressivt och tufft som vi måste börja lära oss att göra. Vi är fortfarande för snälla i närkamperna. Tar inte de nödvändiga frisparkarna som krävs för att störa motståndarna, säger Patrik.

- MFF hade ett klart spelövertag men de kom inte till inne i vår box. Där agerade hela backlinjen fantastiskt bra, berömmer han.

Trots hemmaövertaget var det Eskils som tog ledningen efter hörna då Agnes ”Aggi” Nilsson kunde få sista foten på bollen och förpassa den i mål.

Stärkta av målet kunde Eskils sedan göra 2-0 genom Johanna Olsson. Ett typiskt "Johannamål” där hon i kamp med ett par motspelare ändå kan avsluta med mål.

Innan paus fick MFF in 2-1 på ett långskott och i början av andra halvlek kvitterade man till 2-2 på en hörna som mer eller mindre blåste in i den starka vinden.

- Efter kvitteringen fick vi lite bättre ordning på spelet. Vi hade mera att säga till om och vårt 3-2-mål kom på vårt bästa anfall i matchen. Vi hade mycket folk med - vilket var ovanligt i kväll - och efter snyggt passningsspel avslutade Lovisa Ohlander med ett skott högt upp under ribban, berättar Patrik.

MFF kvitterade nästan omgående på ännu ett långskott men innan slutsignalen gick jobbade Eskils fram en frispark som resulterade i en hörna. På denna hörna kunde Frida Ottosson - som för dagen fick hoppa in som mittfältare sedan två spelare tvingats utgå - trycka dit 4-3.

- En seger är en seger och vi visade att hårt arbete och en enorm fighting spirit gav oss segern. Jag vill berömma backlinjen som gjorde en jättematch och höll MFF borta från chanser i boxen, förklarar Patrik.

Därmed har Eskils inlett träningsmatchandet med tre raka uddamålssegrar och när laget snart går in i en lättare träningsperiod lär vi få se betydligt rappare anfallsspel och piggare fötter.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka