SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
2 - 1
Södra Sandby IF
Eskilsminne IF2 - 1Södra Sandby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 12 februari, 14:00
Plats:Västergårds IP 9
Eskils vann mot Södra Sandby trots sega ben
2022-02-12 18:29

Lördagens träningsmatch mot seriekollegan Södra Sandby blev en tuff uppgift för Eskilsminne IF:s damer. Matchen vanns med 2-1 (2-0) sedan Johanna Olsson svarat för båda fullträffarna. Eskils tränare André Petersson konstaterade efter matchen att hans spelare visade att laget befinner sig inne i en mycket tung träningsperiod. Farten och explosiviteten fanns inte.

- Vi har skruvat upp träningen rejält och kommer att göra det ytterligare en tid. Så det är förklarligt att det såg lite segt och jobbigt ut under perioder mot Södra Sandby. Vi ledde i paus med 2-0 men det var faktiskt gästerna som var det bättre laget, förklarar André.

- Vi kom inte rätt i presspelet och Södra Sandby hade mycket boll. Det som fungerade bättre hos oss var omställningsspelet och Johanna Olsson svarade för två snygga mål. Först 1-0 efter en kvart på pass från Julia Lennartsson och sedan 2-0 i 30 min, konstaterar han.

Efter paus kunde Eskils få bättre tag i spelet. Pressen blev bättre och bollinnehavet jämnade ut sig. Södra Sandby kunde dock reducera till 2-1 i 70 minuten.

- Vår målvakt Sacha Micha svarade för en strålande match i dag. Hon hade mycket att göra och var utan tvekan lagets bäste spelare idag, säger André.

Eskils damer fortsätter matcha tufft och möter på onsdagen nyuppflyttade Malmö FF på bortaplan.

- Det täta matchandet innebär att vi roterar spelarna fortsättningsvis, förklarar han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka