SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

BK Astrio
0 - 3
Eskilsminne IF
BK Astrio0 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 april, 14:00
Plats:Söndrums IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000226006
Samling:13:00
Premiärseger för Eskils mot Astrio
2022-04-09 17:27

Eskilsminne IF:s damer fick en smakstart på seriespelet när laget bortabesegrade BK Astrio med 3-0 (2-0) i lördagens seriepremiär. Johanna Olsson visade att hon blir att räkna med i skytteligan efter två påpassliga fullträffar tidigt i matchen. Eskils övertygade chans- och spelmässigt men Astrio var farligt när laget tilläts komma i sina omställningar.

Redan från avspark visade Eskilsspelarna vad som gällde. Tjejerna tog ett bastant grepp om spelet.

- Första kvarten gjorde vi det bra och Astrio hade svårt att skapa anfall på oss. Vi etablerade en bra hög press, berättar tränare André Petersson.

- Det kändes bra att få utdelning redan i den 12 minuten då Johanna Olsson kunde nicka in en höjdboll från Julia Lennartsson till 1-0 för oss, säger han.

Johanna Olssons målhunger var inte över med detta mål. I matchens 33 minut var det dags för 2-0 när hon på en framspelning från Alva Hed kom in i straffområdet från vänsterkanten och sköt stenhårt i bortre nätgaveln.

- Vi kontrollerade första halvlek bra tycker jag. Men i paus snackade vi om att vi måste vara mera noggrann när det gällde Astrios omställningar. De hade några riktigt snabba forwards som hotade när de fick chans, förklarar André.

BK Astrio hotade offensivt och var inte alls ofarliga. Firma Wilma Leidhammar och Sofie Rewucha låg bakom det mesta och lär vara en obehaglig överraskning för många lag i den södra division 1-serien. 

- Astrio gjorde det bra idag, men vi var det bättre laget även i den andra halvleken när man summerar den. Vi skapade flertalet högkvalitativa målchanser och fick dessutom ett mål väldigt tveksamt bortdömt, konstaterar han.

I matchens 88 minut så såg Eskils till att definitivt sätta punkt för alla Astrioförhoppningar. Julia Lennartsson kunde peta in en retur efter skott från Ellen Pigg till 3-0.

- Jag är förstås fantastiskt glad över att vi vinner och håller nollan men samtidigt måste vi också ta upp det som måste förbättras. Vi var inte riktigt fokuserade i försvarsspelet under alla 90 minuterna, vilket vi måste bli bättre på. Vi får helt klart räkna med att de flesta motståndarna i år kommer att satsa på omställningar när de möter oss, poängterar André.

- Det är svårt att plocka fram någon individuell prestation i dag. Det var en jämn insats. Johanna Olsson gör två mål, vilket förstås imponerar. Generellt har vi en stark fysisk status där vi som lag löper mer än motståndarna, vilket gör att vi vinner matchen, säger han.

Det kan dock sägas att spelarna alltid själva utser bäste spelare och mot Astrio var det Ellen Pigg som fick den utmärkelsen.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka