SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
4 - 0
BK Astrio
Eskilsminne IF4 - 0BK Astrio

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 29 juni, 19:30
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000226073
Samling:18:30
Eskils avslutade vårsäsongen med säker seger
2022-06-29 23:10

Eskilsminne IF:s damer avslutade vårsäsongen genom att på onsdagen ta en kassaskåpssäker hemmaseger mot Halmstadlaget Astrio. Matchen slutade 4-0 (3-0) och det fanns i huvudsak två anledningar till att siffrorna hölls nere. Den ena att Astrio hade en fantastiskt duktig målvakt i Linnea Nilsson och den andra att Eskils valde att bjuda på vad som närmast kan kallas semesterfotboll i den andra halvleken. 

Eskils tog hand om kommandot från start och frågan var inte om utan när laget skulle spräcka nollan. Men det dröjde fram tills den 22 minuten innan 1-0 kom. Vittsjölånet Nova Karlsson kunde då från nära håll rulla in bollen bakom Linnea Nilsson som fram tills dess svarat för flera högkaratiga räddningar.

Efter ledningsmålet etablerade Eskils hårt tryck mot gästernas försvar. Men i den 29 minuten kunde inte ens en storspelade Astriomålvakt freda målet längre. Ellen Pigg avslutade med en verklig delikatess då hon lobbsköt in 2-0 i bortre burgaveln. Ett otroligt vackert mål.

I den 37 minuten kom 3-0 sedan Johanna Olsson blivit frispelad på en nickskarv från Nova Karlsson. Trots hård uppvaktning kunde Johanna på en skyttedrottningsvis avsluta kallt.

I andra halvlek kom Eskils inte upp i nivå med den första. Det var lite beachfotboll över inställningen samtidigt som Astriomålvakten svarade för den ena räddningen efter den andra. Hemmalagets tränare André ”AP” Petersson vill dock inte enbart skylla den andra halvlekens bleka insats på ofokuserade Eskilsspelare.

- Matchen blev totalt sönderryckt av de ständiga avbrotten. Det blev mycket irriterande att vi inte fick spela fotboll, sa ”AP” syrligt.

- Men samtidigt så var det lite väl mycket semesterfotboll från våra spelare i andra halvlek. Även i den första var det si och så med fokus emellanåt, tillade han.

Trots omständigheterna kunde Eskils öka på ledningen och fastställa slutresultatet till 4-0. Återigen var det inhopparen Jasmine Hansen som kom in och visade vilken giftig målskytt hon är. ”Jasse” höll stig framme i straffområdet och trycks in bollen.

- Det  var en viktig seger och det känns skönt att gå till sommarvila med en serieledning även om vi spelat en match mer än Trelleborgs FF, förklarar ”AP”.

När det gäller spelarprestationer så ger ”AP” samtliga spelare godkänt för den första halvleken.

- I den andra var det lite sämre. Jag vill dock nämna lagkaptenen Julia Nyberg Spets. Hon är utan tvekan seriens i särklass bästa mittfältare och hon höll distansen ut i dag igen. Match efter match levererar Julia på högsta nivå, berömde ”AP”.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka