Matchnummer: 000226007
Samling:13:00
Storseger mot Södra Sandby i hemmapremiären
2022-04-15 18:31

Hemmapremiären mot Södra Sandby IF blev en formidabel målsuccé för Eskilsminne IF:s damer. Man besegrade på Långfredagen nykomlingen och gästande Södra Sandby IF med 6-0 (2-0) i en match som innehöll två ansikten. Ingen hade väl riktigt förväntat sig detta resultat när man mötte ett skickligt lag med en uppsjö oerhört lovande unga fotbollsspelare - bland annat flera med landslagsuppdrag.

På förhands visste vi att Södra Sandby är ett lag som vill spela en snabb, teknisk fotboll med hög press. Men det var Eskils som inledningsvis jobbade fram första chansen där Julia Nyberg Spets avslutade och på målvaktsreturen höll sig Emma Widesjö fram och gjorde 1-0 i den 4 minuten.

Södra Sandby satte upp ett våldsamt tempo och dominerade matchen rejält efter detta. I den 8 minuten svarade hemmakeepern Sacha Micha för en jätteräddning då hon limmade bollen sedan en Sandbyspelare kommit helt fri bara metrarna från mål.

Sacha gjorde en andra fantastisk räddning i den 21 minuten efter ett farligt inspel framför Eskilsmålet. Innan dess hade Emma Widesjö fått en tackling modell väl tuff vid långlinjen varpå hon flög med kraft in i staketet runt planen och slog i huvudet.

Mitt i pressen gjorde Eskils en snabb omställning och Julia Lennartsson kunde löpa sig fri på högerkanten mot en något trög back och kallt avsluta till 2-0 i den 24 minuten.

Eskils hade här en stark period där man vaskade fram fler chanser bland annat genom Emma Widesjö som sköt rakt på målvakten i den 30 minuten.

Efter paus kunde Sacha Micha göra ännu en stark räddning i den 49 minuten innan Eskils började ta över initiativet. På en minut kunde hemmalaget punktera matchen när Ellen Pigg snygg pricksköt 3-0 i 56 minuten och Julia Lennartsson åter en gång vunnit en löpduell på högerkanten och inne i straffområdet precisionssköt 4-0 invid målvaktens vänstra stolpe i 57 minuten.

Södra Sandby hade inte mycket mera att sätta emot. Eskils försvarsspel var starkt och Agnes Nilsson och Matilda Eriksson plockade enkelt bort gästernas anfallare.

Istället var det hemmalaget som tog över och i 73 minuten kom 5-0 - återigen genom Julia Lennartsson som fullbordade sin hat trick - efter fantastiskt fint förarbete av Johanna Olsson som denna dag framförallt var strålande i sina framspelningar.

Inhopparen Alma Bertilsson i Eskils presenterade sig sedan med besked. I fjol spelade Alma i Akademin men hon flyttades upp inför denna säsongen och det var nog ett riktigt lyckodrag. Genom sin snabbhet och sin distinkta spelstil tog hon sig igenom gång på gång.

I 77 minuten dunkade hon ett stenhårt avslut i ribban men det skulle bli utdelning till slut. I 92 minuten fick hon göra 6-0 efter ännu ett mönsteranfall.

- Vi hade väl inte riktigt väntat oss denna siffermässiga utdelning mot ett bra lag. Men vi kunde genom ett väldigt bra försvarsspel neutralisera deras försök och sedan straffade vi deras 3-5-2 system effektivt gång på gång. Jag är imponerad över tjejernas insats, inte minst över vår defensiv, sa tränare André Petersson efter matchen.

- Våra inhoppare kom in och var duktiga samtliga. Alma Bertilsson fick exempelvis visa precis hur giftig hon är, berömmer André.

I Eskils förtjänats samtliga spelare mer än väl godkänt. Extra plus dock till målvakten Sacha Micha, Julia Lennartsson, Agnes Nilsson, Matilda Eriksson och inhopparen Alma Bertilsson.