SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

FC Rosengård 1917
1 - 1
Eskilsminne IF
FC Rosengård 19171 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 maj, 13:30
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 000226042
Samling:12:30
Oavgjort mot Rosengård efter sen kvittering
2022-05-22 21:54

FC Rosengård 1917 hemma på sitt konstgräs brukar vara något att bita i för de flesta lag i serien. Så blev även fallet idag för Eskilsminne IF som såg ut att gå mot en förlust när 1-0 kom i den 85:e matchminuten. Alma Bertilsson såg dock till att kvittera några minuter senare och matchen slutade 1–1 (0–0). Huvudtränare André Petersson är nöjd med prestationen i stort även om han helst hade velat ha med sig alla tre poäng.

Första halvlek var en tillknäppt historia. FC Rosengård 1917:s unga lag är erkänt skickliga med bollen och duktiga passningsspelare, men Eskilsminne IF visade en helt annan glöd än de senaste matcherna och stod upp väldigt bra i sitt presspel. Gång på gång kunde man störa hemmalagets speluppbyggnad och vinna tillbaka bollen.

 

Eskilsminne hade tålamod i sitt spel och försökte komma igenom, men Rosengård försvarade med samtliga spelare väldigt lågt och gjorde det svårt att hitta spelvägar igenom. Allt som oftast lyckades man ta sig runt på kanterna, men väl i boxen lyckades ett samlat Rosengårdförsvar rensa bort bollen. De riktigt stora chanserna uteblev därför och närmast kom Johanna Olsson med ett par distansskott utifrån som aldrig blev riktigt farliga. Istället kunde Rosengård sticka upp och var nära att ta ledningen när ett lågt inspel från kanten passerade förbi samtliga Eskilsspelare. Som tur var passerades samtliga Rosengårdspelare också och halvleken förblev mållös.

 

- Vi är till stora delar nöjda med prestationen i första halvlek där vi tydligt tar tag i taktpinnen och etablerar mycket spel på Rosengårds planhalva. Det är egentligen bara entrén till straffområdet och de avgörande passningarna som uteblir, i övrigt tycker jag att vi spelar med stort tålamod och gott självförtroende, säger Eskilstränaren André Petersson.

 

Andra halvlek präglades desto mer av böljande spel fram och tillbaka och istället kom båda lagen att vaska fram en del halvchanser med fortsatt bristande skärpa i sista tredjedelen hos de båda lagen.

 

- Spelet svänger snabbt i konstgräset under andra halvlek där båda lagen snabbt vill gasa framåt för att ställa om, en skicklig defensiv på båda sidor gör att detta jämnar ut sig till stora delar, utvecklar André.

 

Jasmine Hansen får matchens bästa målchans i ett friläge men skjuter dessvärre mitt på Rosengårds målvakt och där gick Eskils bet på att ta ledningen. Istället är det Rosengårds Jo-Anne Agbor Tataw Cronquist som lite turligt på touch i skottlinjen får skjuta in 1-0 från distans i den 85:e matchminuten.

 

Ridå för många kanske, men inte i Eskilslaget som energiskt trycker på framåt. Bara minuter senare kvitterade Eskils till 1-1 efter hörna där Alma Bertilsson är sist på bollen bakom Rosengårds målvakt. Eskils är fast beslutna om att fortsätta pressen för att ta hem samtliga tre poäng men tiden rinner iväg och ett oavgjort resultat summerar dagens drabbning.

 

- En mycket bra divison 1-match där jag tycker att båda lagen bjuder upp till god kamp och säljer sig dyrt. Vi är förstås nöjda med den sena kvitteringen men vill som alltid ta med oss alla tre härifrån idag. Tycker annars att vår prestation överlag är väldigt god idag och att tjejerna växlar upp på flera plan. Vi ser redan fram emot en ny träningsvecka och Laholm hemma till helgen, avslutar André

 

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka