SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Södra Sandby IF
2 - 4
Eskilsminne IF
Södra Sandby IF2 - 4Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 23 juni, 19:00
Plats:Södra Sandby IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000226071
Samling:18:00
Kämpainsats gav seger mot Södra Sandby
2022-06-23 23:19

Eskilsminne IF:s damer visade återigen hur man ska tas med det som rubricerats som säsongens överraskning - Södra Sandby. På torsdagen kunde Eskils åka hem med en stark bortaseger 2-4 (1-2) sedan lagets båda anfallare Nova Karlsson och Johanna Olsson svarat för två mål vardera. En viktig seger i den heta toppstriden som gör att Eskils i allra högsta grad är med och slåss om förstaplatsen.

- Jag tycker vi började matchen klart bäst men det blev Södra Sandby som tog ledningen med 1-0 efter 14 minuter. Efter det tog de över spelet då vi blir passiva och ängsliga, säger huvudtränare André Petersson.

I den 31 minuten kommer dock den efterlängtade kvitteringen. Nova Karlsson går upp och nickar in en perfekt hörna från Ellen Roslund. I första halvlekens sista minut så är det dags för Nova Karlsson att visa styrkan på huvudet igen.

Denna gång nickar hon in 1-2 på ett fint inlägg från Julia Lennartsson. Infört matchen sa Nova att hon ville leverera i denna toppmatch och det gjorde hon med besked.

- Vi börjar bra i andra halvlek utan att få till de där solklara chanserna. Matchen svänger sedan fram och tillbaka utan att något lag får övertaget, menar ”AP”.

I den 84 minuten kommer dock vad som alla trodde var spiken i Sandby-kistan då Johanna Olsson dundrade in 1-3 efter det att Eskils fått en fast situation.

- Matchen borde varit stängd där men Södra Sandby lyckades göra 2-3 i slutminuten. Men då svarade vi direkt genom 2-4. Alma Bertilsson tar sig fram på kanten och serverar Johanna Olsson ett perfekt läge som placerade in bollen, berättar ”AP”.

- Detta var en fantastiskt skön seger. Samtliga tjejer svarade för en riktig kämpainsats och slet hela matchen igenom. Jag vill dock ändå ge ett litet extra plus till Nova och Johanna som gjorde just det som anfallare ska göra - mål, säger ”AP”.

Nu återstår endast en hemmamatch mot Astrio onsdagen den 29 juni innan tjejerna kan ta semester.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka