SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
4 - 0
Färjestadens GOIF
Eskilsminne IF4 - 0Färjestadens GOIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 augusti, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000226080
Samling:13:00
Klar arbetsseger för Eskilstjejerna
2022-08-13 18:40

I högsommarvärmen på Västergårds IP kunde Eskilsminne IF:s damer ta en gedigen arbetsseger mot gästande Färjestaden. Matchen slutade 4-0 (2-0) och inte någon gång under matchen kändes det som om gästerna kunde hota ett för dagen mycket fokuserat och hårt jobbande hemmalag. Skyttedrottningen Johanna Olsson svarade för två fullträffar i en match där resultat med lite bättre skärpa och en något mera mänsklig målvakt i gästernas lag kunnat slutat med betydligt större siffror.

Redan i den 8 minuten kom den första heta chansen för Eskils då Julia Lennartsson hittade in till en fri Johanna Olsson som dock drog bollen över målribban. I den 29 minuten var det dock dags att spräcka nollan sedan Eskils rullat upp en snygg anfall där Alma Bertilsson till slut kunde valla in bollen till 1-0 mycket snyggt och behärskat.

I den 32 minuten hade Johanna Olsson ställt in siktet och då kom också 2-0 och matchen kändes redan i detta skede avgjord. Gästerna hade oerhört svårt att hota ett för dagen starkt hemmaförsvar.

Det ska även sägas att i den 32 minuten tvingades Ellen Pigg utgå på grund av en befara ljumskskada och ersattes av Jasmine Hansen.

Den andra halvleken rullade på som den första med ett bastant Eskilsövertag där Färjestadens ypperliga målvakt Julia Nilsson såg till att hålla siffrorna nere. I den 60 minuten kunde hon dock inte freda målet längre. Alma Bertilsson hade jobbat fram två heta chanser som till slut resulterade i en hörna. På denna höll sig en för dagen mycket duktig Agnes ”Aggi” Nilsson framme och satte 3-0.

I den 74 minuten var vi beredda att notera mål då ett fräsande skott från Jasmine Hansen mirakulöst tippades till hörna av Julia Nilsson i gästernas mål.

Men i den 79 minuten skulle målskyttet avslutas då Johanna Olsson mycket vacker nickskarvade in 4-0 på ett perfekt inlägg.

- Jag är nöjd med ett gott dagsverk. Tjejerna visade en klar uppryckning från cupmatchen mot Hittarp. Detta var ett rejält fall framåt och det känns som att vi närmar oss den absoluta toppformen alltmer, sa tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

- Vi gjorde fyra mål och hade bud på fler. Flera spelare gav fina kvitton på stigande form. Emma Widesjö och Alma Bertilsson exempelvis som svarade för en riktigt bra match, berömmer ”AP”.

Dessutom passade han på att lyfta en annan mycket positiv detalj.

- Alva Lundquist från F17-laget fick komma in och debutera i A-laget i den 83 minuten. Ännu ett bevis på den återväxt vi har i klubben, sa han.

Alma Bertilsson var nöjd och glad efter matchen. På frågan om detta var hennes bästa match i A-lagströjan svarade hon:

- Jo det måste jag nog säga. Det kändes riktigt bra i dag. Även om det var varmt var det inte heller så jobbigt. Vi fick tid att andas emellanåt, sa hon.

- Det kändes aldrig som vi var hotade. Vi kunde rulla runt och kontrollera matchen, förklarade Alma.

Alma slet och jobbade oerhört hårt matchen igenom. Dessutom fick hon kröna dagen med ett mål.

- Det fjärde totalt i A-laget, konstaterade hon.

Kort sagt var detta en gedigen insats. Klart godkänt till samtliga spelare i laget.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka