SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
3 - 3
FC Rosengård 1917
Eskilsminne IF3 - 3FC Rosengård 1917

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 september, 15:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000226106
Samling:14:00
Stor besvikelse efter delad pott
2022-09-10 23:11

Man talar ibland om en fotbollsmatch med två ansikten. Det epitetet kan vi onekligen fästa på lördagens seriematch mellan Eskilsminne IF:s damer och Rosengård. Matchen slutade 3-3 (3-0) och om glädjen var stor i Malmölaget efter matchen var besvikelsen och uppgivenheten påtaglig hos Eskilsspelarna efter slutsignalen. Utan tvekan kan man tala om att ge bort två poäng lite väl lättvindigt. Och det var mycket bistra miner i tränargruppen efter matchen.

Eskils fick en kanonstart med 1-0 redan i den 7 minuten genom Nova Karlsson. Laget fyllde på med 2-0 genom Ellen Pigg efter 22 minuter.

Mycket psykologiskt kunde sedan Johanna Olsson göra 3-0 i den 42 minuten och Eskils gick till pausvila med en tillsynes klar ledning.

- Jag var noga med att inpränta i spelarna att de måste gå ut till den andra halvleken med mycket ödmjukhet och fortsätta jobba hårt och fokuserat, sa tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

Men uppenbarligen tappade hemmaspelarna de direktiven efter en dryg timmes spel. Då tilläts nämligen Vera Ivarsson reducera till 3-1. Målet kom i den 61 minuten.

Istället för att täta till och skärpa uppe defensiven började hemmaspelarna släppa på bevakning och slarva med jobbet. I den 67 minuten kunde Cajsa Rubensson göra 3-2 och nu började det se riktigt skakigt ut i hemmalaget.

I den 75 minuten kom också kvitteringen till 3-3 genom Marwa Said.

Eskilspelarna tog sig dock i kragen efter det målet och lyfte upp spelet och skapade ett par halvchanser i matchavslutningen. Men matchen slutade 3-3 och utan tvekan var detta en missräkning i jakten på andraplatsen.

- Jag önskar ett större individuellt ansvar från alla spelare i matchen. Detta var så långt ifrån acceptabelt man kan komma. Jag är rent utsagt heligt förbannad, sa ”AP” som hade svårt att dölja sin ilska och besvikelse över andra halvlek.

- På tisdag ska vi möta Rosengård i Svenska cupen. Med en inställning som denna blir det ingen rolig tillställning. Nu vill jag se ordentlig skärpa och framförallt ansvar från alla. Det går inte att sex spelare lämnar allt defensivt ansvar till fyra i försvaret eller vice versa betonade han.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka