SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Lörby IF
0 - 9
Eskilsminne IF
Lörby IF0 - 9Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 oktober, 14:00
Plats:Lörby Park
Tävling:
Matchnummer: 000226123
Samling:13:00
Två tremålsskyttar när Eskils tog 9-0-seger
2022-10-01 19:32

Det tog en halvleks gnuggande och hårt arbete innan Eskilsminne IF mer eller mindre tröttat ut hemmalaget Lörby IF. När väl orken hos hemmalaget började sina så rann det i väg och Eskils stod till slut som segrare i bortamatchen med 0-9 (0-2). Johanna Olsson och Jasmine Hansen svarade för varsin hat-trick medan Nova Karlsson gjorde två mål och Alma Bertilsson ett i denna seger som huvudtränare André ”AP” Petersson betecknar som en ren lagseger.

Eskils var storfavorit inför mötet med Lörby och förväntningarna infriades. Men i den 14 minut så gjorde Nova Karlsson 0-1.

Målen lät dock vänta på sig men i den 40 minuten höll sig Nova framme igen och satte 0-2.

- Vi hade ett bra snack i paus. Det kändes betryggande och tjejerna gick ut och levererade efter paus. I takt med att deras spelare tröttnade rann det på, säger ”AP”.

Efter paus var det dags för Eskils målmaskin - Firma Johanna Olsson/Jasmine Hansen - att kliva in i handlingen. Tillsammans gjorde de sex mål systerligt fördelat med tre på vardera spelare.

I den 53 min gjorde Jasmine Hansen 0-3 och bara fyra minuter senare var det Johannas tur när hon satte 0-4. Jasmine Hansen visade att krutet var torrt när hon satte 0-5 i den 68 minuten.

Johanna Olsson svarade för 0-6 i den 75 minuten innan Alma Bertilsson bröt Olsson/Hansens målkavalkad genom att göra 0-7 i den 76 minuten.

I 81 minuten tryckte Johanna Olsson in 0-8 innan Jasmine Hansen kunde sätta punkt för målskyttet med 0-9 i den 84 minuten.

- Det var kul att se att tjejerna verkligen gjorde det vi kommit överens om. Man jobbade och slet och fullföljde matchplanen. Nu har vi en match kvar - Halmstads BK - hemma. Den matchen gäller fortsatt Division 1-spel för HBK så det innebär att vi får en heltaggad motståndare, konstaterar ”AP”.

- I dag vill jag hylla kollektivet. Detta var en lagseger, slutar ”AP”.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka