SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF (1)
4 - 1
Helsingborgs IF (3)
Eskilsminne IF (1)4 - 1Helsingborgs IF (3)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 04 maj, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 130412012
Avancemang i DM efter seger mot HIF
2022-05-04 23:30

Eskilsminne IF tog en klar seger i onsdagens DM-match mot Division 3-laget HIF på Harlyckan när man vann med 4-1 (2-0) utan att man riktigt lyckades komma upp i normal nivå. HIF fick ett läge i matchen och det kunde tidigare Eskilsspelaren Sanna Nilsson utnyttja och rulla in reduceringen i andra halvlek. Men en kvintett starka inhoppare i andra halvleken såg till att punktera matchen i Eskils fördel.

Inför matchen fanns tändningen och fokus. Inledningsvis tog också Eskils tag i taktpinnen. I andra minuten hade Johanna Olsson ett avslut som HIF-keepern kunde lägga beslag på. Men i den 6 minuten kom 1-0.

Alma Bertilsson sprintar sig loss och ensam med målvakten avslutar hon kallt. Men efter målet infann sig en viss passivitet hos hemmalaget. Slarviga passningar, svaga avslut, tveksamma duellspel, avvaktande presspel kännetecknade Eskilsspelet under en period.

- Efter ledningsmålet infinner sig en viss bekvämlighet där vi inte tävlar tillräckligt i duellspelet och blir för statiska i speluppbyggnaden. Trots detta fortsätter vi skapa en rad kvalificerade målchanser och har definitivt lägen att utöka ledningen ytterligare, säger tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

- Jag upplever inte att HIF tillåts skapa några vidare klara målchanser och vår organisation i försvarsspelet är tillräckligt bra för detta, tillade han.

Under första halvlek hade Eskils hur många möjligheter som helst av skapa heta chanser om man satt lite mera fart på bollen och haft större rörelse. I den 32 minuten fick den stora publiken dock se en verklig delikatess. Johanna Olsson spelar in bollen från vänsterkanten och mitt framför straffområdet får Ellen Pigg på en veritabel kanon som borrar sig in i målvaktens högra kryss. 2-0-målet var onekligen lite av matchens behållning.

Ellen hade dessutom en nick utanför i den 43 minuten men någon mera utdelning innan paus kom inte.

Relativt omgående i andra halvlek närmare bestämt i den 53 minuten drabbades dessutom Julia Lennartsson av en elak stukning i ena fotleden vilket troligen får effekt i helgens seriespel.

 

- Troligen missar Julia matchen mot Halmia på lördag men hur långvarigt det blir vet vi inte i nuläget, sa assisterande tränare Patrik Lennartsson.

 

Istället för utökad Eskilsledning kunde istället HIF få en reducering i den 62 minuten. Lagets i särklass bästa spelare - Sanna Nilsson - som sprang många kilometer denna match kunde efter något slarvigt spel i Eskilsförsvaret komma fri och göra 2-1.

 

Detta skulle dock medföra att hemmalaget ställde in skärpan och kom att bli betydligt bättre från hemmalagets sida. In i matchen kom nämligen Emma Widesjö, Ellen Roslund, Jasmine Hansen, Emma Persson och Lovisa Ohlander.

 

Plötsligt kom den efterlängtade pressen och energin. Eskils bet sig fast på motståndarnas planhalva och i den 67 minuten kunde Jasmine Hansen dyka fram och snyggt glida in 3-1 på ett perfekt inspel från Emma Widesjö från högerkanten.

 

Johanna Olsson hade en lurig lobb millimetrarna över ribban och en överspelad målvakt i den 70 minuten. Men det skulle komma ytterligare ett hemmamål. I 83 minuten kunde Ellen Roslund trycka in 4-1 efter ännu ett bra förarbete av Emma Widesjö.

 

- Vi vinner fotbollsmatchen vilket vi alltid utgår från att göra och av den aspekten är jag självklart nöjd. Jag vet att tjejerna ger allt och går in med ambitionen för att hela tiden utvecklas som lag och individer. Idag blir jag samtidigt självkritisk mot mig själv och hur vi sedermera agerar under vissa delar av matchen säger ”AP”.

 

Jasmine Hansen har inte spelat många minuter i vår men när hon kom in visade hon klart vad hon vill.

 

- Jag var tänd inför denna match. När jag fick komma in och sedan sätta dit ett typiskt ”Jassemål” kändes det helt fantastiskt. Jag känner mig i bra form. Visserligen har jag lite smärta efter matcherna på grund av mina gamla skador men det påverkar inte spelet, säger ”Jasse”.

 

- Det kändes bra att spela och jag tycker vi inhoppare kom bra in i matchen, berömmer hon sina medspelare.

 

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se