SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Stehags AIF
0 - 2
Eskilsminne IF
Stehags AIF0 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 31 maj, 19:00
Plats:Gyavallen, Stehag A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000361019
Samling:18:00
Eskils avgjorde mot Stehag i slutminuterna
2022-05-31 21:52

Det satt hårt åt innan Eskilsminne IF lyckades säkra segern mot Division 2-laget Stehags AIF i tisdagens match i Svenska cupen. Först i de sista skavande minuterna kunde Eskils göra två mål och vinna med 2-0 (0-0). Huvudtränare André Petersson var inte nöjd med inställningen och effektiviteten hos sina spelare.

- Vi mötte ett heltaggat Stehag. Deras spelare gav allt och gjorde det svårt för oss. I första halvlek var det väldigt mycket ställningskrig där vi inte nyttjar ytorna bakom motståndarna tillräckligt bra. I andra halvlek styrde vi spelet till stora delar och skapade många chanser men kunde inte omsätta dem i mål, konstaterade ”AP”.

- Stundtals präglades spelet av ofokus och tekniskt slarv, vilket föranledde att vi inte fick den rytm vi önskade i vår speluppbyggnad. Fysiken talar dock sitt tydliga språk och allt eftersom matchen lider pumpar vi ner motståndet, berättade han.

 

Fyra debutanter från F17 i form av Sapphire Uy, Veronika Henriksson, Tyra Giliusson och Natalie Bielecki fick dock glädjande nog göra pigga debuter i A-laget denna match.

 

- Extra kul idag att se att våra fyra debutanter kommer in och bidrar med energi och vilja att ta för sig. Vi har en rad unga spelare som ges möjlighet att få kontinuerlig matchtid i seniormiljö i vårt Akademilag i division 2 och därför är det ännu roligare att vi idag kan ge ytterligare tjejer födda 05 och 06 speltid i seniorlaget. Det är många unga duktiga tjejer som knackar på dörren till våra seniorlag, säger "AP".

 

Det var dock två av de mera rutinerade anfallsspelarna som fällde avgörandet i matchen. Men det dröjde till 80 minuten innan 0-1 kom.

Ett inlägg från kanten möttes av Emma Widesjö och hon skarvade bollen snyggt på volley i bortre hörnet.

I 87 minuten kom spiken då Jasmine Hansen fixade 0-2. ”Jasse” har i de senaste matcherna visat att krutet är torrt och detta var det tredje målet på två matcher.

- Jag är nöjd med att vi kunde ta en arbetsseger. Det var ett avslutat dagsverk, slutar ”AP”.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se