SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

FC Staffanstorp (1)
0 - 3
Eskilsminne IF (1)
FC Staffanstorp (1)0 - 3Eskilsminne IF (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 juni, 19:00
Plats:Staffansvallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130412022
Eskils vidare i DM efter seger mot Staffanstorp
2022-06-14 22:57

Om man någon gång ska använda den gamla devisen ”Spel mot ett mål” passar det utmärkt på dagens DM-match borta mot Staffanstorp. Eskilsminne IF:s tränare André ”AP” Petersson hade roterat en del i truppen men det hjälpte inte ett hårt kämpande hemmalag speciellt mycket. När domaren blåste av matchen stod Eskils som segrare och därmed hade man fixat biljetten in i nästa års Svenska cupen.

För en dryg vecka sedan besegrades Staffanstorp med 0-8 när Eskils gästade i seriematchen. Hemmalaget ville inte upprepa den smällen utan backade hem direkt och försvarade sig kompakt.

- De slog undan och försvarade sig bra. Men vi lyckades inte få hål på dem trots stort spelövertag, berättar ”AP”.

- Jag hade roterat en del och många av de tjejer som fick starta har inte många matchminuter i benen. Därför kom denna match som en bra uppgift för dem. Den gällde en biljett i Svenska cupen så matchen var ju viktig. Dessa tjejer behöver speltid samtidigt som jag måste vila några som har spelat mycket under våren, förklarar han.

En bit in i andra halvlek bytte Eskils in en del av de mera rutinerade spelarna som satt på bänken. Detta gav lite mera tyngd och till slut fick Eskils hål på försvaret. Dagens bästa Eskilstjej - Lana Ademi nickade in en hörna. Detta var första A-lagsmålet för Lana som återvänt till Eskils efter några år i förskingringen.

- Lana svarade för en mycket stark insats som högervinge. Hon gjorde en bra match och får klart plus i ett annars jämnstarkt lag, berömmer ”AP”.

När väl ettan kommit så öppnade det upp sig en aning och 0-2 kom sedan en Eskilstjej fällts i straffområdet. Straffen placerade Frida Ottosson enkelt i mål.

Målskyttet avslutades när Julia Nyberg Spets - för dagen avbytare - snygg placerade in 0-3 utanför straffområdet.

Tillbaka i mål efter USA-vistelse var Matilda Magnusson Waldt som fick hålla nollan. Notabelt är att två lovande F17-talanger - Sapphire Uy och Natalie Bielecki - fick speltid och skötte sig bra. Återväxten visar sig fortsatt mycket god i Eskils.

Närmast väntar ny en seriematch mot en av toppkonkurrenterna - Halmstads BK - borta på lördag för Eskils del.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka