SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF (1)
0 - 1
FC Rosengård 1917 (1)
Eskilsminne IF (1)0 - 1FC Rosengård 1917 (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 31 augusti, 19:30
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 130412024
Samling:18:30
Ungt Eskils svarade för kämpainsats
2022-08-31 23:31

Inför onsdagens DM-semifinal på Harlyckan mot seriekollegan Rosengård hade Eskilsminne IF:s tränare André Petersson vaskat om rejält i startelvan. Många unga tjejer fick chansen och laget visade en strålande fighting spirit. Visserligen blev det förlust med 0-1 (0-1) men hemmaspelarna ska ha all heder av sin insats i en match som innehöll en del dramatik.

I Eskils laguppställning inför onsdagens match hittade vi namn som Veronika Henriksson, Tyra Giliusson, Alva Lundquist och Sapphire Gabrielle Uy tillsammans med flera spelare som på senare tid inte startat så många matcher i A-laget. Trots att detta var nykomponerat och oprövat så stod tjejerna upp strålande. Rosengård hade visserligen det mesta av bollinnehavet men försvarsspelet fungerade för det mesta strålande.

Alva Hed och Maja Nilsson bildade ett stabilt mittlås och mellan stolparna svarade Sacha Micha för ännu en riktigt bra match och plockade allt hon kunde. Målet i den 37 minuten får skrivas på oturskontot. En riktigt bra hörna tätt inpå mål skapade ett missförstånd och Rosengård kunde göra 0-1.

I ärlighetens namn ska sägas att gästerna i övrigt inte hade mer än ett par farliga chanser där dock Sacha Micha visade sin klass.

Eskils hade de inledande 20 minuterna av matchen men fick sedan svårare mot ett skickligt motstånd. Eskils kom dock igen starkt sista 20 minuterna av matchen och pressade på för en kvittering utan att lyckas få fram den där riktigt heta chansen.

I andra halvlek hettade det till rejält både på plan och på Eskils ledarbänk. Alma Bertilsson var på väg igenom i en giftig omställning när en Rosengårdsspelare tog tag i Almas hästsvans och stoppade henne. Domaren valde att bara ge Rosengårdsspelaren ett gult kort vilket fick assisterande tränare Patrik Lennartsson att explodera.

- Jag har svårt att se ett mera solklart rött kort och när jag sedan ser orättvisan i bedömningen så reagerar jag instinktivt. Domaren försvarade sin bedömning genom att ge mig ett gult kort. Händelsen påverkade helt klart våra spelare och det tog ett tag innan man hade jobbat sig in i matchen igen, säger Patrik.

- Annars tycker jag att vi gjorde en bra match. Det var nyttigt för våra unga talanger att få möta så bra motstånd och vi visade att vi kunde stå upp mot dem. Med lite tur kunde vi faktiskt fått en kvittering på slutet, tillägger han.

Huvudtränare André Petersson valde att rotera friskt i laget med tanke på lördagens seriefinal borta mot Trelleborgs FF.

- Vi vilade många ordinarie A-lagsspelare i denna match. Det är tätt med matcher nu, säger han.

- Samtidigt var det riktigt roligt att se hur bra våra unga tjejer skötte sig, slutar han.

Det är bara att hålla med ”AP”. Det är en fröjd att se hur återväxten i Eskils gång efter annan imponerar.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka