SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
0 - 8
FC Rosengård
Eskilsminne IF0 - 8FC Rosengård

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 13 september, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000361052
Samling:18:00
Heroisk kämpainsats räckte inte mot Rosengård
2022-09-13 22:31

Eskilsminne IF:s damer rådde som väntat inte på landets bästa damfotbollslag när man möttes i Svenska cupen på tisdagskvällen på Harlyckans IP. Gästande Rosengård vilade de flesta ordinarie A-lagsspelarna från start men i andra halvlek byttes flera av de kända namnen in. Trots ett heroiskt kämpande från hemmatjejerna slutade matchen 0-8 (0-3) och det ska inte stickas under stol med att gästerna visade en imponerande klass.

Eskils chans  att hålla siffrorna nere låg i att inte släppa till mål för tidigt. Men tyvärr kunde Olivia Holdt göra 0-1 redan efter 6 minuter och sedan Stefanie Sanders 0-2 i den 11 minuten.

Efter denna kalldusch så kom hemmalaget tillbaka och jobbade hårt för att skära av gästernas snabba, tekniska och mycket starka spelare. Man skapade också ett bra läge då Emma Widesjö slog en genial passning till Alma Bertilsson som tyvärr inte fick till ett avslut.

I den 28 minuten var det dock dags för 0-3. Frågan är om inte detta är det snyggaste mål vi sett på Harlyckan denna säsong. Från högerkanten på straffområdet drog Bianca Schmidt till med en stenhård vristträff som borrade sig in i det bortre krysset utan chans för Sacha Micha i hemmamålet.

I andra halvlek kunde inte hemmalaget stå emot krossen från gästerna. På tio minuter mellan 53 och 63 minuten gjorde gästerna fyra mål. Slutresultatet kom i den 75 minuten.

- I kväll kan ingen klaga på den arbetsinsats mina spelare gjorde. Tjejerna kämpade och offrade sig under hela matchen. Men vi mötte ett otroligt bra lag. Detta är utan tvekan landets bästa fotbollslag. Fysiken, tekniken och snabbheten var imponerande, säger Eskilstränaren André ”AP” Petersson efter matchen.

- Siffrorna blev kanske lite väl stora trots att Sacha gjorde flera mycket bra räddningar i mål. Detta var en match där det visade sig vad som krävs om vi ska utvecklas. Att möta lag av denna kaliber är lärorikt, tillägger han.

Nu laddar Eskilstjejerna för bortamatchen mot Laholm i helgen. Alla kan göra det med högburet huvud. Man gav precis allt i denna match.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka