SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
3 - 0
Hittarps IK
Eskilsminne IF3 - 0Hittarps IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 07 februari, 19:00
Plats:Västergårds IP
Eskils 3-0-vann i träningspremiären
2023-02-07 22:34

Det bjöds på ett krispigt vinterväder när Eskilsminne IF på tisdagskvällen spelade säsongens första träningsmatch på Västergårds IP. För motståndet stod Division 2-laget Hittarps IK i en match som Eskils vann med 3-0 (2-0) efter en strålande första halvlek men där tempot av förklarliga skäl gick ner något i den andra halvan.

- Vi är inne i en mycket hård träningsperiod just nu så det är inte underligt att den andra halvleken inte nådde upp i kvalitet med den första. Men första halvlek var mycket bra, berömmer tränare André ”AP” Petersson.

Ja den första halvleken var mycket underhållande. Eskils skapade mängder av chanser när man genom ett tryggt behärskat försvarsspel lade grunden till många vassa anfall. Att utdelningen stannade vid bara två mål får vl tillskriva att det fortfarande är tidigt på säsongen. Men onekligen såg det väldigt lovande ut.

Eskils tog ledningen med 1-0 genom Johanna Olsson och lagets andra skyttedrottning - Jasmine Hansen - tryckte dit 2-0.

I den andra halvleken gick tempot ner och passningsspelet var inte lika skarpt. Hittarp stretade emot så gott man kunde men Jasmine Hansen ville visa att hennes målsinne inte försvunnit under uppehållet och hon kunde elegant chippa in 3-0 i slutet av matchen.

- På det stora hela en bra insats där första halvlek imponerade, konstaterade en ändå ganska nöjd ”AP” efter matchen.

Flera spelare klev fram inte minst i första halvlek och visade att formen är i starkt antågande även om benen blev lite trötta av nämnda skäl.

Vi nöjer oss dock med att nämna en spelare som blev ett riktigt utropstecken när hon klev in i andra halvlek. 17-åriga Ebba Berg visade upp härligt spelsinne och klev inte undan i närkamperna trots att hon inte tillhör de största lirarna. Dessutom visade hon upp en teknik som lovar gott i denna sin A-lagspremiär.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se