SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
1 - 4
Trelleborgs FF
Eskilsminne IF1 - 4Trelleborgs FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 mars, 12:00
Plats:Västergårds IP
Eskils föll men visade bra inställning
2023-03-04 15:47

Den hårda vinden ställde till det för båda lagen när Eskilsminne IF mötte Elitettanlaget Trelleborgs FF på lördagen. Eskils imponerade med en mycket väl genomförd första halvlek och kunde med bara lite bättre effektivitet i avsluten haft ledningen med ett par mål. Efter paus hade hemmalaget svårt med vinden och matchen slutade 1-4 (1-1) där det trots förlusten fanns goda intentioner och tjejerna visade bra inställning.

Det hårt satsande Elitlaget TFF lyckades aldrig koppla det grepp om matchen som man nog hoppats i den första halvleken. Istället var det Eskils som med många fina kombinationer kunde skapa stor oreda i gästernas försvar.

1-0-målet var också en delikatess där Eskils svarade för ett ett skolboksanfall från backlinjen och framåt. Bollen kom ut på högerkanten till Julia Lennartsson som serverade ett perfekt inlägg och där dök måltjuven Jasmine Hansen upp och nickade snyggt bollen i ena krysset.

Eskils fortsatte att skapa heta chanser men fick ingen utdelning. Det fick däremot TFF sedan hemmalaget inte varit riktigt vaket i försvarsspelet och det stod 1-1 som inte riktigt speglade matchen.

I andra halvlek såg det länge ut att bli en jämn tillställning. Men så kunde TFF göra 1-2 lika billigt som det första målet.

Matchen kunde fått en helt annan utgång om millimetrarna varit på Eskils sida minuterna efter. Johanna Olsson chansade på en lång lobb som målvakten nonchalant lät gå och bollen damp ner i ribban och ut.

TFF bytte frisk och när orken tröt lite i Eskils kunde man göra ytterligare två mål.

- Jag tar med mig den första halvleken som var riktigt bra och med lite bättre effektivitet hade vi haft en klar ledning. Tyvärr ställde vinden till det för båda lagen det märktes, sa Eskils huvudtränare André ”AP” Petersson.

- TFF är trots allt ett Elitettanlag md en bred trupp så jag tycker vi gjorde en bra match på det stora hela. De fick lite billiga mål men vi lär av detta, slutar han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka