SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Ifö Bromölla
3 - 0
Eskilsminne IF
Ifö Bromölla3 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 mars, 13:00
Plats:Bortamatch
Bromölla blev för tufft för Eskils
2023-03-18 17:52

Efter en stark försvarsinsats under den första halvleken där Eskilsminne IF:s damer hade 0-0 i paus mot Elitettanlaget Bromölla kom 12 olyckliga minutrer i andra där hemmalaget gjorde tre mål och kunde vinna med just 3-0. Trots förlusten finns det positiva saker att ta fram. Eskilsspelarna visar sig ha god fysik och klarar högt tempo.

- Det var mycket ställningskrig och Bromölla hade det mesta av bollinnehavet i den första halvleken. De skapade dock inte mer än två halvchanser så vårt försvarsspel fungerade bra. Vi hade själv svårt med anfallsspelet men det var ändå en solid första halvlek, säger assisterande tränare Niclas Nilsson.

- I den 48 minuten får Bromölla 1-0 sedan vi gjort ett olyckligt felpass och de kan göra 2-0 på hörna fem minuter senare. När deras mål kommer ger det dem energi och våra spelare tappar förstås motsvarande, förklarar Niclas.

Eskils huvudtränare André Petersson konstaterar liksom Niclas Nilsson att ett av problemen i år har varit att laget fått flera matcher inställda då motståndarna lämnat återbud.

- Det blir för långt mellan matcherna och när vi dessutom har en låg numerär spelare där vi är känsliga för sjukdom och skador påverkar det spelet, säger ”AP”.

- I dag har Bromölla dessutom en spelare som blev tungan på vågen i form av Hanna Lundell. Hon var ett ständigt hot i bortalaget, tillägger han.

Nästa träningsmatch kommer att spelas mot Älmhult och då hoppas Niclas Nilsson - som även är analytiker i laget - att Eskils ska ha haft fördel av två tuffa matcher.

- Jag tror att det kan ge effekt på vårt anfallsspel. I dag skapar vi för lite framåt men jag tror det kommer att bli bättre nu när vi möter lag på vår egen nivå, säger han.

- Matchen i dag var trots allt en bra värdemätare, tillägger han.

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka