SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
1 - 1
IFK Örby
Eskilsminne IF1 - 1IFK Örby

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 april, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223023
Samling:13:00
1-1 efter underhållande match
2023-04-30 20:04

Det blev delad pott mellan Eskilsminne IF och IFK Örby när lagen möttes på Västergård på Valborgsmässoafton. Det var en match mellan två försvarsstarka lag där Eskils trots allt hade de vassaste chanser att avgöra i den andra halvleken. Men en utmärkt målvakt i Örby plus ett stabil virke i målställningen räddade bortalagets poäng och matchen slutade 1-1 (1-1).

IFK Örby är ett lag som kommer att svårt att göra mål på denna säsong det visade laget när man gästade Helsingborg. Laget bjöd på ett fysiskt och organiserat spel i bra tempo och Eskils var inte sent att tacka ja när Örby bjöd upp.

Det började också bra när Johanna Olsson redan i den 9 minuten kunde göra 1-0 på distans på ett vackert avslut.

- Örby hade inte mycket mer än kvitteringsmålet under den första halvlek. Inspelet från kanten hamnade olyckligt på ”Aggi” Nilsson som styrde bollen i eget mål. Oflyt för oss, konstaterar Eskilscoachen André ”AP” Petersson.

Målet kom i 35 minuten ska tilläggas.

Den andra halvleken blev en riktig kamp. Eskilstjejerna jobbade hårt mot ett Örby som stod upp bra och dessutom hade en målvakt som var strålande.

- Ja deras keeper var mycket bra. Hon svarade för flera bra ingripande, konstaterade ”AP”.

Eskils byggde upp flera bra anfall men den sista passningen hittade inte riktigt rätt och när man väl avlossade skotten så kunde antingen målvakten rädda eller så small det i ribba och stolpe.

- Det är en kluven känsla. Tjejerna är både missnöjda men innerst inne ändå nöjda med att de samtliga arbetade stenhårt. Jag är hur konstigt den än låter nöjd med en poäng då vi mötte ett lag som var väldigt bra organiserat defensivt, säger ”AP”.

- Årets Division 1 är faktiskt en otroligt trevlig serie. Varje match är jämn och kvaliteten har höjts rejält, säger ”AP”.

Ja onekligen är intrycket att alla lag kan slå varandra. Naturligtvis gör detta av spelarna utvecklas individuellt. I söndagens match ska samtliga Eskilsspelare ha beröm. De gjorde jobbet och man slutade aldrig att försöka avgöra matchen. I den andra halvleken hade man ett bra grepp och höll rent framför eget mål. Och även om det inte blev seger var matchen underhållande.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka

 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se