SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

IFK Värnamo
2 - 0
Eskilsminne IF
IFK Värnamo2 - 0Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 18 juni, 14:00
Plats:Finnvedsvallen, Värnamo
Tävling:
Matchnummer: 000223074
Samling:13:00
Tung förlust i Värnamo
2023-06-18 18:40

Det blev en tung hemresa för Eskilsminne IF:s damer på söndagen. Bortamatchen mot IFK Värnamo förlorades med 0-2 (0-0) efter en tämligen jämn match där hemmalaget dock var betydligt effektivare och kreativare i den offensiva boxen. Eskils pressade på för en kvittering mot slutet men istället kunde Värnamo stänga matchen i 90 minuten.

Det fanns goda förhoppningar om poäng när Eskils satte sig i bussen på söndagen. Tyvärr fick man inte den spets på anfallsspelet som man behövde och istället kunde hemmalaget plocka alla tre poängen.

- Det märks att vi inte riktit är på plats i inledningen av matchen idag, en del tjejer är förklarligt slitna och trötta efter tätt matchande nu. Vi har matchat vår trupp hårt i vår med serie, cup och DM och efter onsdagens match är det inte konstigt det kom en reaktion inledningsvis, sa tränare André ”AP” Petersson.

- Vi spelar dock upp oss efter inledningen och jag tycker inte att någon spelare faller ur ramen i dag. Det fungerade bara inte helt enkelt. Värnamo öppnade matchen med att sätta hårt tryck på oss men vi åt oss in i den efter hand, förklarar ”AP”.

Efter en mållös första halvlek kunde Värnamo göra 1-0 i 51 minuten och det hjälpte inte att Eskilsspelarna verkligen försökte jaga en kvittering spiken kom i 90 minuten och 2-0 var ett faktum.

- Vi får ladda om inför torsdagens hemmamatch mot Onsala. I dag saknade vi Ellen Roslund - sjuk - samt även Isabel Aguilar. Glädjande var att Johanna Olsson fick 20 minuters inhopp och detta avlöpte utan att hon fick några som helst känningar, säger han.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka