Matchnummer: 000223068
Samling:15:00
Eskils vann tuff match mot Lödöse Nygård
2023-06-10 19:57

Eskilsminne IF:s damer tog en stark hemmaseger mot gästande Lödöse Nygård med 3-1 (1-1) på lördagen. Eskils gjorde inte en av säsongens bästa matcher men man kunde faktiskt vunnit med betydligt större siffror om någon av de öppna chanser man skapade resulterat. Samtidigt bjöd Lödöse Nygård som kämpar i botten bra motstånd och när matchen stod och vägde hotade man vid flera tillfällen hemmalaget.

Inledningsvis såg det ut som om detta skulle bli en relativt komfortabel hemmaseger då det var dags för 1-0 redan i den 5 matchminuten. En försvarare i Lödöse Nygård spelade utan att se sig för Alma Bertilsson helt fri. Och vi vet att Alma inte behöver mycket utrymme för att utnyttja sådana möjligheter.

Efter en knapp kvart råkade Eskils ut för en skada då Lovisa Ohlander tvingades kasta in handduken. Hon klagade på en baksida så det återstår att se hur allvarligt det är.

In kom Julia Lennartsson som fått börja på bänken och det skulle visa sig vara klar plusfaktor.

Men innan dess så skulle Eskils få känna av Lödöse Nygårds offensiva vapen. Laget är vasst på fasta situationer med flera goda huvudspelare och i den 18 minuten nickade man in en hörna till 1-1.

Efter kvitteringen tappade Eskils initiativet och spelet karaktäriserades av slarviga passningar och obeslutsamhet. Man fick stundtals försvara sig mot ett gästande lag där självförtroendet växte.

I halvlekens allra sista minut blev det riktigt dramatiskt när först Alma Bertilsson svarade för en makalös raid där hon tyvärr kom i lite för snäv vinkel när hon skulle trycka in ledningsmålet. Hennes förarbete var dock lite av dagens behållning.

I anfallet efter fick sedan Lödöse Nygård ett jätteläge men avslutet tog i burgavelns utsida,

Julia Lennartsson som precis är tillbaka efter flera veckors frånvaro svarade för en bra insats. Hon jobbade stenhårt matchen igenom och vann ett antal dueller. Men det som satte mest avtryck var då hon i den 52 minut lyfte inbollen från högerytterposition. Alla trodde bollen var avsedd som ett inlägg men den seglade in i målvaktens bortre kryss och 2-1 var ett faktum.

Matchen kunde punkterats i den 74 minuten då Jasmine Hansen spelade fram Alma Bertilsson som från snäv vinkel försökte rulla in bollen men en back hann emellan och fick ut den till hörna.

I 75 minuten kom Isabel Aguilar in och det betydde lite mera uppstyrt spel. Isabel är en spelare som alltid har tycks ha väldigt god planering i sitt spel. Passningar eller avslut spelar ingen roll. Lugn och trygg och med stor rutin bidrar hon enormt i laget.

Det var också Isabel som kunde punktera matchen i den 87 minuten då en högerhörna nickades tillbaka in framför gästernas mål av en egen spelare. Till slut damp den ner framför Isabel strax in till ena stolpen och hon petade kallt in 3-1.

- Jag fick säga till på skarpen i paus då jag tyckte det slarvades för mycket i första halvlek. Det blev också klart bättre i den andra halvan, sa tränaren André ”AP” Petersson efter matchen.

- Det verkade som vi blev lite för ivriga och stirrade upp spelet i första halvlek. Men en seger är en seger och det är välkommet. Nu laddar vi om för DM-matchen mot HIF på Olympia på onsdag, sa han.

I matchen utmärkte sig förutom Julia Lennartsson även Alma Bertilsson och Maja Nilsson. Den senare fick spela från start efter en tids sjukdom och visade att formen är på väg. Hennes försvarsjobb inte minst i andra halvlek med mycket bra huvudspel var riktigt bra. Dessutom klart plus till Isabel Aguilar.

Text och bild: Lasse Möller