SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Halmstads BK
3 - 1
Eskilsminne IF
Halmstads BK3 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 22 augusti, 18:30
Plats:Halmstad Arena P2
Tävling:
Matchnummer: 000223097
Eskils målvakt till sjukhus efter kraftfull kollision
2023-08-22 21:37

Eskilsminne IF förlorade den uppskjutna seriematchen borta mot Halmstads BK på tisdagen med 1-3 (1-1). Men denna kväll är resultatet av underordnad betydelse. I första halvlek blev det en kraftfull kollision i Eskils straffområde och målvakten Sacha Micha fick en kraftig smäll i magtrakten. Hon fortsatte spela men föll sedan ihop och fick föras med ambulans till Halmstads lasarett.

- Det blev en kraftfull kollision i straffområdet men Sacha reste sig upp och fortsatte spela några minuter till. Efter några minuters ytterligare spel föll hon dock sedan omkull och blev liggande. På grund av hennes symptom tillkallades ambulans, berättar tränare André ”AP” Petersson.

- När ambulanspersonalen kom fram konstaterade de att de behövde agera snabbt. Man talade om att det kunde röra sig om en inre blödning. Det är dock inget vi fått konstaterat ännu, säger ”AP”.

Sacha fördes till Halmstads lasarett och med i ambulansen följde assisterande tränare Niclas Nilsson. Vi har ännu inte fått något besked från lasarettet men vi återkommer förstås så snart vi kan med besked hur Sacha mår.

- Det inträffade präglade förstås övriga spelare i laget mycket. Vi kom aldrig upp i den kvalitet vi haft tidigare i höst. Skadan på Sacha i kombination med att det naturligtvis kommit litet trötthet efter tätt matchande gjorde att vi inte kom upp i nivå i andra halvlek, förklarar ”AP”.

- Vi kom annars igång bra i första halvlek och Jasmine Hansen kvitterade deras ledning. Johanna Olsson hade ett skott i stolpen och vi var bra fram tills skadan kom. Men det är inget att säga om förlusten. HBK var det bättre laget men just nu är tankarna enbart på Sacha och hennes situation, säger han.

Text: Lasse Möller

Bild: Sportibild


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se